KUNHEGYES

2017.08.22. 14:45

Véget vetnek a mocsaras, posványos állapotnak

Fejlesztik, élhetőbbé teszik a Kakat-ér medrét és környezetét. A nagyszabású beruházás jelentősen javítja majd a város képét.

– Ami a területfejlesztési forrásokat illeti, talán a legfontosabb fejlesztési tervünk a Kakat-ér élhetővé tétele. Ez csak több lépcsőben valósulhat meg, mivel a munka teljes forrásigénye meghaladja az egymilliárd forintot – mondta honlapunk érdeklődésére Szabó András, Kunhegyes polgármestere.

Mivel ekkora összeg nem áll rendelkezésre a program keretében, így csak több lépcsőben, több projektben fogják megvalósítani. Első körben, háromszázötvenmillió forintból szilárd burkolattal látják el az ér medrét.

Nagyon fontos, hogy véget vessünk az ottani állapotnak. Nyaranta folyamatosan mocsarasodott, posványos és kellemetlen szagú volt

– magyarázta.

Második lépcsőben egy sétányt és bicikliutat fognak kialakítani, így jelentősen megszépül és élhetőbbé válik a Kakat-ér környezete, ez pedig hozzájárul egy modern városkép létrehozásához.

U. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!