SZOLNOK

2017.10.15. 20:00

Végre nem kell a járdán kerülgetni az autókat a tizennyolc emeletes előtt, oszlopok kerültek a zebrához

– Örülök, hogy van végre valami, ami megakadályozza, hogy itt jöjjenek-menjenek a kocsik – mutatja a nyugdíjas Horváth Ferencné a Boldog Sándor István körúti gyalogátkelő széleihez kihelyezett oszlopokat.

Lezárták a területet, biztonságosabb lett a hely

Fotó: Csabai István

– Tényleg túlzás volt már, amit itt némelyek csináltak – folytatja – jó párszor szinte „menekülnöm” kellett a személyautó vagy furgon elől, amikor hirtelen a zebrára kanyarodtak, és még ők nyomták a dudát.

– De volt olyan sofőr, aki rám is kiabált. A zebra mégiscsak a gyalogosoké, nem? Most legalább biztonságos az átkelés – helyeselt az idős, fájós lábú asszony.

– Engem az zavart leginkább – fejtette ki Gábor, egy ott lakó férfi –, hogy jókora teherautók is itt jöttek-mentek a járdán, ráálltak a csatornafedelekre is, szétnyomták a bitument.

– Az se zavarta őket, ha már lyuk volt a fedél körül. Az új viacolor borítást is megviseli ez a nagy terhelés! A 18 emeletes előtt kiszélesedő terület most is eléggé hepehupás, de nagyon úgy tűnik, már leszoknak arról, hogy parkolónak használják. Most sokkal kevesebben hajtanak fel, aki árut szállít, az a másik oldalról, a parkoló bejárata felől megoldja.

Lezárták a területet, biztonságosabb lett a hely
Fotós: Csabai István

– Az ott élők kérésére intézkedett a helyhatóság – tájékoztatta érdeklődésünkre honlapunkat Gyuricska Éva, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

– Az ott lakók arról panaszkodtak, hogy a zebrán keresztül az épület előtti járdára felhajtó, parkoló autók rendszeresen rendkívül balesetveszélyes helyzetet okoztak, ráadásul szabálytalanul parkoltak ott. Nos, emiatt vált szükségessé az oszlopok kihelyezése – mondta a sajtóreferens.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!