Szolnok

2017.07.22. 18:24

Vizet osztanak és a közterületeket is gyakrabban locsolják

Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár hétfőn 24 óráig a várható tartós hőség miatt.

Mint Pókász Endrétől, a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől megtudtuk, a hétfőn éjfélig érvényes hőségriasztás miatt ivóvizet osztanak munkanapokon délelőtt 11 órától 15 óráig az Ady Endre út és a Boldog Sándor István út kereszteződésében a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. és a közterület-felügyelet munkatársai.

Gyakoribb lesz hétfő éjfélig a közterületek locsolása, s kiemelten foglalkoznak a hajléktalanok ivóvízzel történő ellátásával is.

A sajtószóvivő hozzátette, fontos, hogy lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunak a napon, s figyeljünk bőrük védelmére is. A szakemberek javasolják a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, valamint a leégés ellen védő ruházat viselését is.

Ha tehetjük, a legmelegebb órákban tartózkodjunk árnyékban, és kerüljük a megterhelő fizikai munkát, emlékeztetett a sajtószóvivő.

Molnár G. Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!