SZOLNOK

2017.10.21. 08:25

Számos fejlődésről számoltak be a lakossági fórumon

Lakossági fórumot tartottak szerdán este a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában.

Az elmúlt években a körzetben végzett beruházásokról és a tervezett fejlesztésekről is beszélt Molnár Iván önkormányzati képviselő és Szalay Ferenc polgármester.

A 2014 óta eltelt időszakban a legnagyobb beruházás, mely a körzetre is hatással van, a RepTár átadása volt. Ennek kapcsán területrendezések is történtek, így felszámolták a lommal, szeméttel csúfított területeket, fejtette ki Molnár Iván képviselő.

– Büszkén mondhatjuk, hogy egyre több új cég érkezik az ipari parkba, melyek számos munkahelyet is teremtettek, valamint huszonöt év után végre sikerült felújítani a Csaba utat, mely évtizedekig siralmas állapotban volt. A térségben több helyre került térfigyelő kamera és újabbak kihelyezését is tervezzük – sorolta a fejlesztéseket a képviselő.

Megvalósult egy régóta várt beruházás is, ugyanis elkészült a McHale-től a Piroskai útig, illetve a Piroskai úttól az ipari park széléig tartó kerékpárút. A következő időszak egyik legfontosabb fejlesztése pedig az NHSZ-től a kórházig húzódó kerékpárút kiépítése, melynek tervezése már folyamatban van.

A jövőben további utak és járdák felújítása is várható. Befejeződött a Hetényi Géza kórház szinte teljes felújítása, elkészült az intézmény oldalában futó járda és a jövőben a másik oldal fejlesztése is megtörténik majd.

Szalay Ferenc polgármester mindezt azzal egészítette ki, hogy a kórház új eszközökkel, új orvosokkal és rezidensekkel is gazdagodott. Mindez városrehabilitációs program is, hiszen a kórház környéke is jelentős változáson ment keresztül. Ezenkívül a körzet nem kevés új lámpatestet is kapott, többek között a Tószegi úttól a Vegyiművekig is kiépült a közvilágítás.

– A cukorgyár vízkivételi művét megvette a város, felújítása folyamatban van. Ez azért fontos, hogy az ipari park a saját lábára tudjon állni, és az ott lévő cégek ipari szükségletét ne csak a vegyiműveken keresztül lehessen biztosítani – mondta a városvezető.

– A beruházásokhoz szükséges források előteremtése azon múlik, hogy mennyi adófizetője van a városnak. Az elmúlt négy évben az adófizetés mértéke hozzávetőleg egymilliárd forinttal nőtt, a munkanélküliek aránya pedig mindössze négy százalék környékén mozog.

– Több mint kilencezer cég működik Szolnokon, melyek 6,4 milliárd forintot fizettek be a város büdzséjébe, ebből tudnak gazdálkodni. Folytatódik a Véső úti sporttelep korszerűsítése és a fürdőfejlesztésekhez szintén rendelkezésre állnak a források és a tervek is.

– Reményeink szerint 2019 nyarára elkészül a Véső úti strand és sporttelep és a tiszaligeti strand is. A beruházások célja, hogy a turisztikai lehetőségein keresztül is növeljék a város bevételét – tette hozzá a polgármester.

Cz. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!