VÉLEMÉNY

2019.08.13. 19:58

A boldogsághoz nem mindegy, hogy „minden egy”-e

Talán nincs olyan ember, aki ne tudna valamilyen jellegzetes és szívének kedves részletet kiemelni saját lakóhelyéről. Bárhol találhatunk rejtett kincseket, apró elemeket, amelyek igen sokat jelentenek az ott élő közösségek számára.

Szabó Lilla Laura

Márpedig megyénkben is számtalan ilyen ember alkotta, illetve természetes érték fellelhető. Utóbbiak közül hetet olvasóink is megszavazhatnak egyik aktuális játékunkban.

Az otthon, a szülőföld iránti rajongást sokan sokféleképpen tudjuk kifejezni. Ám vannak, akik különleges tehetséget kaptak ehhez az égtől. Pintér Zsolt festőművész is közéjük tartozik. A szolnoki fiatalember egészen egyedi módon örökíti meg a megyeszékhely jól ismert pontjait.

A vele készült riportban többek között ennek a kezdeményezésnek a valódi céljáról is bővebben olvashatnak. Ami nem más, mint kapcsolódni az emberekkel, a nevezetes helyekkel. Ez egy nagyon szép küldetés. Manapság szükségünk is van az összetartozás élményének megélésére. A művészet pedig egy különleges híd, amely gyakran ellentéteken és különbözőségeken ível át.

Zsolt stílusát egyébként is jellemzi a „minden egy” gondolat.

Szolnokot szintén ezen a „szemüvegen” keresztül látja. Az eredmény pedig szinte megszólítja a nézőt.

Az alkotásnak ez a valódi lényege. Aztán ki tudja, talán a fiatal művész legközelebb a megye más településein is felbukkan. Hogy különleges hitvallása nyomán megfesse azt a sok csodát, mely összeköti az embereket a lakóhelyükkel, amit otthonnak hívnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában