Szolnok

2019.05.15. 16:25

A felújítások ellenére is tartanak misét a belvárosi nagytemplomban

Közel kétmilliárd forintból újulnak meg a város templomai – mondta Szalay Ferenc polgármester kedd délután a belvárosi nagytemplomban tartott sajtótájékoztatón.

P. Pusztai Nóra

Máthé György esperes plébános beszélt a felújításról.

Fotó: Csabai István

– A várt demográfiai fordulat eléréséhez lelki fordulat is szükséges, ezért fontos az egyházak támogatása. A kormány keretet biztosít a szolnoki templomok felújításához is – tette hozzá Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A zsidó hitközösség a TiszapArt Moziban lévő kis zsinagógát renoválja, a régi televízió épületéből az evangélikus egyház közösségi teret épít. A református templom is megújul, megszépül a vártemplom, ami a felújítás ideje alatt – körülbelül öt hónapig – zárva tart majd – hangzott el az eseményen.

Máthé György esperes plébános beszélt a felújításról.
Fotós: Csabai István

A belvárosi nagytemplomban a helyszíni bejáráson elmondták, guruló állványzat segítségével végzik a freskók restaurálását, így a munkálatok közben is helyet tudnak biztosítani a miséknek. A városban zajló felújítási munkálatok várhatóan jövő év decemberére fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában