Szolnok

2019.05.23. 16:25

A hátrányok helyett másra helyezik a hangsúlyt a tanulóknál

Különleges témákról hallgathattak meg előadásokat a résztvevők, a Neumann János Egyetem Szolnoki Gazdálkodási Karán.

Szabó Lilla Laura

A sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók tehetségfejlesztéséről tartott konferenciát a Szolnoki Tankerületi Központ.

A vendégeket Szutorisz-Szügyi Csongor, a Tankerületi Központ igazgatója, valamint dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács alelnöke köszöntötte.

A konferencia egy olyan folyamat része, mely jelentős szemléletváltást indított el a tehetségfejlesztésben. Ennek középpontjában pedig az erősségek kihangsúlyozása áll.

– Fontos, hogy ne a hátrányokat tartsuk szem előtt, hiszen mindenki jó valamiben. A hiányosságok helyett azokra a területekre szükséges áthelyezni a fókuszt, melyek önbizalmat, sikerélményt adnak a gyerekeknek.

– A mai nap célja a témával kapcsolatos lehetőségek bemutatása volt – fejtette ki dr. Takács Orsolya, a Szolnoki Tankerületi Központ pedagógiai szakszolgálati referense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában