Kengyel

2019.09.03. 07:00

A kulturális programok mellett finom étel is várja majd az elszármazottakat

Idén is megrendezik a falunapot szeptember 21-én, ahová újfent hazavárják az elszármazottakat.

Molnár-Révész Erika

A kengyeli kézművestermékek kelendőek voltak tavaly

Forrás: Beküldött fotó

– A rendkívül népszerű Büszke Vidék Fesztivált hét évvel ezelőtt indítottuk útjára. Azóta annak függvényében változik a mérete, hogy az önkormányzatnak mennyi forrást sikerül biztosítania a rendezvényre.

– Az idei némiképp szerényebb körülmények között zajlik majd. A megnyitóünnepségen ezúttal is köszöntjük a Kengyel Községért Kitüntető díj díjazottjait, majd a számos kulturális program mellett délután négy órakor az elszármazottak megvendégelésére kerül sor – tájékoztatta hírportálunkat Nagy Szilárd polgármester.

A rendezvényhez kapcsolódó programok már szeptember 19-én, vagyis csütörtökön, elkezdődnek, amikor is az 1919-ben Kengyelnél hősi halált halt magyar katonák földi maradványait helyezik végső nyugalomra.

A kengyeli kézművestermékek kelendőek voltak tavaly
Fotó: Beküldött fotó

Másnap, pénteken délután öt órától dr. Kertész Róbert régész tart előadást a művelődési házban, méghozzá a település környékén talált gazdag régészeti leletekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában