A megfelelő hulladékkezelésre szólították fel megyénk lakóit

Mióta felütötte a fejét a koronavírus, a felelőtlen emberek által eldobott, illetve a széltől szerteszét fújt szemét között egyre gyakrabban látni fűben megbúvó, faágakra akadt, vagy az utcán heverő, egyszer használatos szájmaszkokat és gumikesztyűket.

Mészáros Géza

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. továbbra is az országos tiszti főorvos tájékoztatásának figyelembevételét kéri a lakosságtól – tájékoztatta hírportálunkat Lits László, a társaság ügyvezető igazgatója. Aszerint a karanténban lévők (hatósági, önkéntes, vagy tüneteket produkáló, fertőzött, de intenzív kórházi ápolásra nem szorulók) a háztartási hulladékot dupla szemetes zsákba tegyék, és saját ingatlanon belüli kétnapos „pihentetés” után helyezzék ki a kommunális hulladékot a hulladékgyűjtő edényzetbe.

Ez idő alatt a koronavírus (COVID-19) elpusztul, illetve elveszti megbetegítő képességét, így a hulladék kezelése további egészségügyi kockázatot nem jelent.

Lits László arról is szólt, hogy a családi házban élők akár természetszerűen, a társasházban élők nehezebben tudják kivitelezni a szemeteszsákok „pihentetését”, de most közösségi érdek a felelősségteljes odafigyelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában