SZOLNOK

2019.12.06. 17:00

A mezőgazdaság helyzetét is elemezték

Megtartotta soron következő ülését csütörtökön a megyei közgyűlés.

Hartai Gergely

Forrás: Beküldött fotó

A mezőgazdaság helyzetéről, a megye állami közúthálózatának állapotáról és felújítási lehetőségeiről elhangzott tájékoztatók mellett a közgyűlési képviselők elfogadták a Megyei Területrendezési Terv módosításához beérkezett tervezői válaszokat, illetve a megyei önkormányzat 2020. évi belső ellenőrzési tervét.

Napirend előtti képviselői kérdésre válaszolva Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, F. P. közgyűlési képviselő távollétével kapcsolatban hivatalos bejelentés nem érkezett, a folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban a médiából tájékozódtak.

– Azt meg tudom erősíteni, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatalnál is végeztek kutatást a hatóságok, mely során kollégáim együttműködőek voltak, a munkában fennakadást nem okozott az eset... – fűzte hozzá.

Fotó: Beküldött fotó

A megye mezőgazdasági helyzetét tárgyaló napirendnél Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a mezőgazdasági tevékenységbe fontos bevonni a fiatal generációt, és képzéssel segíteni a megfelelő szakmai tudás elsajátítását. Ezt követően a méhészet kihívásaira, a feltételek javítására hívta fel a figyelmet.

Megyénk közúthálózatával kapcsolatos előterjesztés tárgyalásánál jelen volt Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. Szakmai anyagában olvasható, hogy a 2014-2020-as ciklusban a közúthálózat felújításának, az országos közutakat érintő önkormányzati beruházások anyagi hátterét elsősorban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrása biztosítja. A TOP pályázatnak köszönhetően több országos közúti csomópont is átépült körforgalommá. 2019 harmadik negyedévében befejeződött az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt–Kondoros közötti szakaszának építése, mely az októberi forgalomba helyezés óta érezhetően tehermentesítette a megye déli részén található települések közútjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában