SZOLNOK

2019.11.15. 14:00

A sport közösségformáló erejére építene a szolnoki diákpolgármester

Nemrégiben voksolhattak a megyeszékhely diákpolgármester-jelöltjeire a város diákjai. A szavazást végül Háló Dániel nyerte, aki elképzeléseiről és a mögötte álló kampányról is beszámolt hírportálunknak.

Hartai Gergely

Háló Dánielt osztálytársai mellett Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó is támogatta

Fotó: Csabai István

– Hol tanul jelenleg, és honnan ered a közélet iránti érdeklődése?

– Autószerelőnek tanulok. A Szolnoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Tagintézményének 10. osztályos tanulója vagyok. A közösség iránti tenni akarásom főként abból fakad, hogy szeretek megnyilvánulni, és ha kell, kiállni másokért.

Háló Dánielt osztálytársai mellett Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó is támogatta
Fotó: Csabai István

– Mit tudhatunk a polgármesteri programjáról?

– Számos elképzelésem van, ami a közeljövőben megvalósításra vár. Ezek közül is mindenekelőtt az e-sporthoz kapcsolódó terveimet említeném. A videójáték napjainkban egyre nagyobb teret hódít, és szeretném az ebben tehetséges diákokat támogatni egy szakkör keretein belül. Ezzel azt is céloznám, hogy a közös eseményeken, versenyeken Szolnok diákközössége jobban összecsiszolódjon. Elsőként azonban ki kell alakítanunk egy olyan helyszínt, ahol a fiatalok gyakorolni tudnak. Egy másik fontos kezdeményezésünk a „Merre mozdulj most” program lenne, melynek lényege, hogy a tehetséges diákok különféle sportprogramokban méressék meg magukat. Ezzel párhuzamosan tanár-diák sportrendezvényekben is gondolkodtunk.

– Nemrég vehette át a város kulcsát. Milyen érzés volt?

– Felejthetetlen! Amit a kulcsátadáskor éreztem, egészen biztosan végigkíséri az elkövetkezendő két évemet. Ennyi időre szól ugyanis a diákpolgármesteri megbízatásom. Polgármester úrral való találkozásomkor szembesültem igazán azzal, hogy ettől kezdve felelős vagyok a diáktársaimért.

– Apropó, diáktársak. Miként fogadta az osztálya, hogy megválasztották Szolnok új diákvezetőjének?

– Nagyon büszkék rám. Tudni kell, hogy az osztályom rendkívül különleges számomra. Hiszen már a kampány kezdetétől fogva mind a huszonhat társam teljes támogatásáról biztosított, és ez azóta sem változott. Sőt, rendre olyan légkört teremtenek az iskolában, hogy bármi gondom van, mindig fordulhatok hozzájuk, ha kell. Különösen nagy élmény volt velük kapcsolatban, hogy ott voltak velem a Hild téri kampányfeladatnál is, és szorítottak értem. Ugyanakkor máshonnan is rengeteg segítséget kaptam. Hatalmas mérföldkő volt például, hogy Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó is mellém állt. Ő egy videóüzenettel támogatott, melynek mondanivalója nagyon megérintett.

A Rába-parton gyarapítaná és kamatoztatná tudását

A frissen megválasztott diákpolgármester hangsúlyozta, fontosak számára a szolnoki tanulók igényei, kérdései. Éppen ezért, mint mondta, hamarosan egy fórum létrehozását tervezik, melynek keretében teret kapnának a tanulói közösséget érintő javaslatok.

– Szeretnénk ugyanis nyitni az elképzelésekre, hiszen mindenki értékes, mindenkinek van valamilyen jó felvetése, amelyek nagyban segíthetik majd a munkánkat – hívta fel a figyelmet.

Dániel a tanulmányaival kapcsolatban elárulta, szeretné eredményesen elvégezni az iskolát, és alaposan kitanulni az autószerelői szakmát. Ezt követően pedig a Rába partján pallérozná műszaki tudását. Vágya, hogy a győri Széchenyi István Egyetemen tanuljon tovább. Később pedig egy neves autógyártó vállalatnál helyezkedne el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában