SZOLNOK

2019.10.01. 17:30

A szociális szakemberek munkáját díjazták

Kiváló szakemberek munkáját ismerték el hétfő délután. A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása öt embert díjazott a Vízpart körúti idősek otthonában. Az elismeréseket az egyesület elnöke, Szalay Ferenc, valamint Balogh Zoltán alelnök adták át.

Szabó Lilla Laura

A Vízpart körúti idősek otthonában ünnepeltek.

Forrás: Beküldött fotó

– Akik ebben a rendszerben dolgoznak, az egyik legszebb feladatot végzik, ahol számos nehéz helyzet mellett lélekemelő pillanatokkal is találkoznak. Munkájuk elismeréseként a társulás minden dolgozója év végéig kétszer hatvanezer forintot kap – emelte ki az elnök, majd hozzátette, ennek érdekében Szolnok huszonegymillió forintról mondott le a kisebb települések javára.

A társulás legfontosabb célja, hogy a részt vevő települések számára biztosítsa a magas színvonalú közszolgáltatások elérését.

A szociális és gyermekjóléti területeken hatszáz munkatárs dolgozik, akik több mint tízezer fő részére nyújtanak rendszeres ellátást, magas színvonalon.

Az eseményen elismerő oklevelet, valamint jutalmat kapott Vígh Zsolt, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ Hajléktalan-segítő Szolgálat szociális munkatársa.

Ugyanilyen elismerésben részesült Récsányi Edina, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye Gondozási Központjának vezetője és Jenes Orsolya, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva menti Integrált Központjának családsegítője. Rajtuk kívül Telek Rozáliának, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központ gondozónőjének is ezzel köszönték meg áldozatos munkáját.

A Vízpart körúti idősek otthonában ünnepeltek.
Fotó: Beküldött fotó

A Pro Caritate díjjal már hatodik alkalommal ismerték el a társulás intézményeiben kiemelkedő tevékenységet végző dolgozókat. Ezt a megtisztelő címet idén Horváth Róbert, az SZKTT Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának családsegítő munkatársa kapta.

A rendezvényt a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium diákjainak, majd a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény ellátottjainak és gondozónőinek előadása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában