TISZAFÜRED–ABÁDSZALÓK

2019.12.20. 14:00

A tél beálltáig válogatták a Tisza-tóból kiszedett hulladékot

Miután fél éven át önkéntesen dolgozott a Tisza-tó tisztaságáért, a fagy beköszöntével Párdy Bence is pihenőre vonul. Azonban a tavaszt már nem Tiszafüreden, hanem Abádszalókon várja.

Ujvári László

Párdy Bence a zsákokba gyűjtött hulladékkal

Fotó: Ujvári László

Elképesztő látvány fogadja a Kiskörei Vízerőműhöz közeli egyik partszakaszon az arra járókat. Ott halmozták fel a vízerőmű előtt feltorlódó, majd kitermelt hatalmas hulladéktömeget, de ide került a Tiszai PET Kupa önkéntesei által gyűjtött több tonna szemét is. Dacolva a fagyos idővel, még télen is összegyűltek, hogy szétválogassák a nyár folyamán kitermelt hulladékot.

– Ez az utolsó, szezonzáró megmozdulásunk, a Tiszai PET Kupa oszlopos tagjai gyűltek össze – mondta érdeklődésünkre Párdy Bence. A budapesti fiatal fél éven át mindennap vízre szállt Tiszafüreden, hogy a környék vizeit megszabadítsa az emberi felelőtlenség nyomaitól.

Párdy Bence a zsákokba gyűjtött hulladékkal
Fotó: Ujvári László

Munkásságára az egész ország felfigyelt, ténykedéséről hírportálunk is beszámolt. Öt hónap alatt ezeregyszázhetven zsák hulladékot gyűjtött össze. Emellett a PET Kupa két eseményén további tíz tonna kitermelésében működött közre.

– Az egész nyarat Tiszafüred környékén töltöttem, tavasszal már Abádszalókon folytatom – árulta el. Kérdésünkre elmondta: úgy érzi, túlteljesítette az előzetes várakozásokat. Ez annak is köszönhető, hogy a helyiek nagyban támogatták.

– Ha nem lett volna motor csónakom, akkor mindez elérhetetlen lett volna – mutatott a parton hegyként tornyosuló zsákokra.

– Köszönöm azoknak is, akik segítettek a gyűjtésben! – fűzte hozzá Párdy Bence.

Egy ismerősének köszönhetően Bence már Abádszalókon lakik. Most két hónap pihenő következik, de februártól ismét vízre száll. Majd a tavaszi áradás határozza meg a folytatást, tervei szerint jövőre az Abádszalók környéki vizeket fogja megtisztítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában