TISZAFÖLDVÁR

2019.09.25. 11:30

A vállalkozások ösztönzésével ipari parkot hoznának létre

Az elmúlt időszak eredményeit foglalta össze a minap tartott lakossági fórumon Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

P. Pusztai Nóra

A fórum előtti sajtótájékoztatón elmondta, Magyarországon olyan időszakot élünk, amikor a gazdaság évről évre gyarapodni tud. A hazai össztermék öt és fél százalékkal emelkedett, ilyen mértékű fejlődéshez kevés hasonló van az Európai Unióban. Az adók csökkentek, a bérek mintegy tíz százalékkal emelkedtek.

Ahogy járunk, sok építkezést és beruházást láthatunk, a bővülés az egész országra vonatkozik. Kiszélesítették a családtámogatások körét, a multik megadóztatása fedezi a költségeket. A sajtótájékoztatón szó volt az önkormányzati választások fontosságáról is, amely során a közös fejlődést eredményező együttműködő rendszer kialakítása a cél.

Boldog István országgyűlési képviselő elmondta, a környék képviselői készen állnak az ötéves szolgálatra. A Fidesz-KDNP tiszaföldvári jelöltje Gődér Gábor, aki a lakossági fórumon tartott rövid bemutatkozása után a programjának néhány pontját ismertette.

A legfontosabbként a Martfű–Tiszaföldvár–Cibakháza közötti kerékpárút megépítését emelte ki, hiszen ezzel biztonságosabbá válhat a közlekedés. Fedett medence építése is a megvalósítandó feladatok között sorakozik, amely fontos előrelépés a strand életében. A helyi vállalkozások támogatásával akár saját ipari park is épülhet a településen, de a belterületi úthálózat és a belvíz elvezetésének lehetőségeiről is szó esett. A feladatlistán a civil- és sportszervezetek támogatása is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában