JÁSZBERÉNY

2019.03.29. 11:00

A város napján adják át a díjakat

Április 3-a Jászberény város napja. A szervezők a dicsőséges tavaszi hadjáratra emlékezve idén is színes hagyományőrző és kulturális programokkal készülnek e jeles napra.

Illés Anita

Történelmi játékparkkal, látványfőzéssel és a város ebédjével, kézművesjátszóházzal, koncertekkel és hagyományőrző bemutatókkal várják az érdeklődőket.

A program egyik leglátványosabb részeként immár harmincegyedik alkalommal ünnepélyesen fogadják a Tavaszi Emlékhadjárat hagyományőrző seregét. A tudomány, a kultúra és a hagyományőrzés szolgálatában címmel nyílik meg a Jász Múzeum kiállítása a Zagyva-parti sétányon.

A múzeum ebben az évben ünnepli megalakulásának 145. évfordulóját. A főtéri színpad könnyűzenei koncerteknek ad helyet, ahol fellép majd Balázs Fecó és a Stolen Beat zenekar.

A „Villogj velünk 2019!” akció keretében közös éjszakai közlekedésbiztonsági kerékpározásra várják az érdeklődőket. Az elmúlt évek hagyományait követve a városi kitüntetéseket ezúttal is a város napján, egy gálaműsor keretében adják át a díjazottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában