Galériával

2018.07.31. 13:46

A vízből mentést is gyakorolták a katonák a Holt-Tiszánál

Gyakorlat teszi a mestert. A katonát pedig leginkább. Kedden az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis „Rubik” Szállítóhelikopter Zászlóalj kutató-mentő csoportjának ejtőernyős szakszemélyzete szárazföldről és nyíltvízi vízfelületről történő mentőgyakorlatot tartott a Holt-Tiszán.

Mészáros Géza

A katasztrófavédelmi, baleseti és hadászati célú tréningen azt gyakorolták a katonák, hogy miként menthetik ki minél gyorsabban a vízben lévő embert. Ezt az egyáltalán nem veszélytelen műveletet a helikopterre szerelt csörlő segítségével hajtotta végre az eseményen résztvevő állomány.

A foglalkozást tantermi elméleti tanfolyam előzte meg. A katonák életszerű ismereteket, vízbejutási eljárásokat, szabályokat, mentéstechnikai fogásokat sajátítottak el, s megtanulták a csörlések alatt adható jeleket, jelzéseket is.

A gyakorlás során a katonák kellő jártasságot szereztek a vízből történő mentés készségszintű használatában, hogy a legjobb döntéseket hozzák majd az „éles” helyzetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában