JÁSZBERÉNY

2017.08.11. 16:30

Akár munkát is találhat magának a Csángó Fesztiválon

Újabb fejezet nyílt a berényi Csángó Fesztivál több mint negyedszázada íródó történetében. Tegnap délután ugyanis első alkalommal nyílt meg CsángÁllás fantázianévvel a fesztivál idején, pénteken és szombaton nyitva tartó állásbörze a Déryné Rendezvényházban.

A fesztivál nyújtotta keret adott lehetőséget a cégek és az álláskeresők találkozásához

Fotó: Banka Csaba

A jászsági és dél – pesti járási hivatalok foglalkoztatási osztályain is közzétették az újonnan adódó munkalehetőséget – tudtuk meg a fesztivál szervezőit képviselő Dudás Dórától.

Először teremtettek így lehetőséget a fesztivál megrendezését támogató vállalkozásoknak, hogy üzemeikben, telephelyeiken betölthető álláshelyeket bemutassák az érdeklődőknek.

A fesztivál nyújtotta keret adott lehetőséget a cégek és az álláskeresők találkozásához
Fotós: Banka Csaba

Az állásbörzét egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében megnyitó Dr. Szabó Tamás polgármester üdvözölte, hogy a kultúra és a gazdasági élet egy újabb szálon találta meg az együttműködés lehetőségét.

A polgármester véleménye szerint ez megmutatja, hogy a fesztivál szervezői és a vállalkozások között folyamatos és régi a kapcsolat.

– Márpedig az álláskeresésre, illetve és a kínált ajánlatok bemutatására rá kell száni az időt és minden lehetőséget meg kell ragadni – tette hozzá.

– A több ezer embert megmozgató fesztivál pedig alkalmas hátteret biztosít ahhoz, hogy a résztvevők között kapcsolat létrejöjjön, mert mindenkinek az az érdeke, hogy egymásra találjanak a munkaadók és az álláskeresők.

A polgármester újságírói kérdésre kifejtette, hogy nem a városba érkező határon túli magyar közösségek képviselőit szeretnék megszólítani ezzel a programmal, inkább a fesztiválprogramok iránt érdeklődők közönséget.

Mindez gesztus a fesztiváltámogatók felé, és úgy vélte lehet jövője ennek a programelemnek is.

– Az utóbbi időszakban a munkaerőhiány kérdése mind gyakrabban kerül előtérbe. Ahhoz, hogy az álláskeresők a jászberényi, Jászberény környéki cégeket válasszák elsősorban versenyképes bérezésre van szükség – mutatott rá Dr. Szabó Tamás –, ha ez megvan, akkor kerül előtérbe az élhető városi környezet, a sokszínű helyi kulturális és sportélet kínálata – vélekedett a városvezető.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!