GALÉRIÁVAL

2019.06.14. 13:56

Állásbörzét rendeztek a szolnoki Agórában

Képzési- és állásbörzét tartott csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ aulájában. Több mint száz állás- és ötvenhét képzési ajánlattal várták az érdeklődőket. Akik pedig akadtak szép számmal. Mindenki másért látogatott el, voltak konkrét céllal érkezők, mások a lehetőségek felmérését tartották szem előtt.

Szabó Lilla Laura

A tanfolyamok, képzések kínálása mellett konkrét állásajánlataik is voltak a tegnapi börzére kitelepült cégeknek.

Fotó: Csabai István

A szolnoki Lakatos Zoltán szintén ebből a megfontolásból nézte végig a standok kínálatát.

– Álláskereső vagyok, emellett az életét újjáépítő ember is. Fokozatosan haladok előre, most azért vagyok itt, hogy tisztában legyek a lehetőségekkel. A fiam számára is keresgélek, ő sajnos nem tudott eljönni velem – mondta.

A szintén szolnoki Mihics Emese eladói vagy adminisztratív munkakörben szeretne dolgozni.

– Nemrégen elveszítettem az állásomat. A munkaügyi központban láttam meg a tájékoztatást az állásbörzéről, nagyon jó lehetőségnek tartottam. Talán nagyobb eséllyel találok itt új munkát – beszélt reményeiről.

Válogatni pedig bőven lehetett. Egymást érték a cégek, képzési helyek asztalai, ahol gazdag információkat szolgáltattak az érdeklődőknek. Így tett a Karakter Számítástechnikai, Elektronikai Kft., mely szintén jelen volt a rendezvényen.

– Regisztrált munkanélkülieknek szervezünk tanfolyamokat. Ezek ingyenesek, emellett a képzést végzők számára keresetpótló juttatás is jár – mesélte Remenyikné Szabó Anna, a cég adminisztrációs vezetője. Úgy tapasztalják, hogy a gazdasági informatikus, logisztikai, szállítási ügyintéző tanfolyamok iránt a legnagyobb az érdeklődés. A társadalombiztosítási ügyintéző és bérügyintéző képzés pedig szintén keresettek.

A tanfolyamok, képzések kínálása mellett konkrét állásajánlataik is voltak a tegnapi börzére kitelepült cégeknek.
Fotó: Csabai István

Néhány asztallal távolabb a Szolmet Kft. fogadta a látogatókat. A földmunkagépekre használatos markolókanalak gyártásával foglalkozó cég folyamatosan keresi a leendő kollégákat.

– A vevőkörünk gyors ütemben bővül. A megnövekedett termelési igények kielégítésére folyamatosan várjuk a hegesztő, lakatos és CNC-gépkezelő munkatársak jelentkezését – tájékoztatott Sárosi Mónika ügyvezető-helyettes.

Mint azt korábban dr. Berkó Attila elmondta, a börzével széles körben szerették volna megszólítani az embereket. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja hozzátette: az a fő cél, hogy a munkáltatók és munkavállalók sikeres egymásra találása mellett a pályázók önbizalmát is növeljék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában