beruházás

2019.10.04. 11:30

Átadták Abony új ipari parkját

Elkészült a vásártérből kialakított ipari park Abonyban, melyet csütörtökön adtak át.

P. Pusztai Nóra

A munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek a szolgáltatóház kialakítása mellett a tervezett termelési és szolgáltatási tevékenységekhez szükséges feltételeket biztosító út-, elektromos-, gáz-, víz-, tűzivíz-, szennyvíz- és csapadékvíz hálózatot építettek ki. A fejlesztéssel összefüggésben huszonhárom különböző méretű, igény esetében flexibilisen összevonható építési telek kapott helyet.

A több mint háromszáz millió forintból megvalósuló beruházás kapcsán kiemelt cél volt: a helyi és a város közvetlen környezetében elhelyezkedő vállalkozások infrastrukturális fejlesztési elképzeléseinek feltételeit megteremtő ipari park kialakítása. A versenyképességének javulása, a foglalkoztatás bővítése, a vállalkozás-ösztönzés és új beruházók betelepülésének elősegítése érhető el a korszerű infrastruktúrával ellátott környezetben.

Az épülő Üzleti Park területi adottságait és megközelíthetőségét figyelembe véve vonzó lehet mind a település, mind a térség gazdasági szereplői számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában