Jászapáti

2019.07.22. 16:04

Áthelyezi székhelyét a Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség

A Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség huszonöt éve szolgálja az időseket, nagycsaládosakat és beteg gyermeket nevelőket a városban.

Illés Anita

A jubileum alkalmából, egy nappal Szent Kamill, a kórházak, ápolók, betegek és haldoklók védőszentjének emléknapja előtt ünnepséget tartottak a római katolikus templomban. A hálaadó szentmisét Kovács Levente, a Magyar Kamilliánus Rend vezetője celebrálta.

A közösség tagjai cselekvő szeretettel nyújtanak segítő kezet, lelki gondozást az időseknek, betegeknek és a nehéz helyzetben élő családoknak. Tevékenységüket fotókiállítás mutatja be a templomban. Az ünnepségen megemlékeztek az elhunyt tagtársakról, megköszönték a tagok és támogatók segítségnyújtását.

Kis Józsefné, a jászapáti Kamilliánus Közösség vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy huszonöt év után szeretnének megújulni és tovább építkezni. Kihívás előtt áll a helyi csoport, ugyanis felkérték őket arra, hogy a közösség székhelyét jövő évtől helyezzék át Budapestről Jászapátira, és ezt elfogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában