AGRÁRKAMARAI VÁLASZTÁSOK

2017.11.15. 12:43

Az aktív gazdák több mint fele szavazott, már a megyei küldöttgyűlésre készülnek

– Felelős hozzáállást tanúsítottak a gazdák a november 3-i agrárkamarai választásokon – összegezte tapasztalataikat Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke.

– A 15 kijelölt választókerület egyikében sem észlelt szabálytalanságot az ellenőrző bizottság, sehol sem történt rendbontás, atrocitás.

– Azok közé a megyék közé tartoztunk, ahol két szervezet – a MOSZ (Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége) és a MAGOSZ (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége) – indult a választásokon 80–8 jelölttel. Összesen 24,69 százalékos volt a részvételi arány, ezzel országos szinten is az elsők közt vagyunk.

– Tulajdonképpen az aktív gazdák több mint fele, 4075 fő, megjelent a választáson, ez többszöröse az előző alkalommal megjelenteknek. A gazdák közül 3156-an a MAGOSZ-ra, 643-an a MOSZ-ra adták le szavazatukat, ez egyértelmű MAGOSZ-győzelmet hozott, ami szinte előre jelezhető volt.

– Ugyanis sokkal nagyobb számot képviselnek a kis- és közepes gazdaságot működtető gazdatársak, és a MOSZ egyébként is csak 9 megyében indult – foglalta össze a megyei NAK-elnök.

A következő lépésben, november 25-én az alakuló megyei küldöttgyűlésre kerül sor, ahol megválasztják a megyei tisztségviselőket és az országos küldötteket, akik december 20-án részt vesznek az alakuló országos küldöttgyűlésen.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!