JÁSZBERÉNY

2018.07.30. 18:45

Az aktuális gondok is napirendre kerültek a berényi méhésztalálkozón

A hétvégén, szombaton már harmincegyedik alkalommal megrendezendő Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó szakmai előadásainak sorában hangsúlyosan ejtenek szót a méztermelés, a piaci helyzet aktuális problémáiról és feladatairól.

Banka Csaba

Az ágazat helyzetéről, a megoldandó feladatokról, nem megfeledkezve az elmúlt hetek méhpusztulásáról. Minderről naprakész tájékoztatást ad majd Bross Péter, az OMME elnöke.

A szervező Jászsági Méhészegyesület elnöke, Molnár György korábban hírportálunknak elmondta, hogy idén is szerepel a programban az apiterápia, tehát a méhek által előállított termékek gyógyító célú felhasználása, hiszen ez egyre inkább előtérbe kerül a hazai termelők és fogyasztók körében.

A berényi mézvásáron pedig mindig is fontos helyen szerepelt a méhészeti termékek gyógyító hatásának bemutatása.

Az elnök hozzátette: az elkövetkező évek egyik legnagyobb feladata lesz a magyar méhésztársadalom számára a hazai mézfogyasztás növelése. A méztermés hetven százaléka továbbra is külföldön talál gazdára, és szeretnék, ha ez az arány fokozatosan változna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában