Galériával

2020.01.25. 17:00

Bak Anita kapta a Pro Cultura Kunhegyes elismerést

Legalább két évtizede minden évben odaítélik a Pro Cultura Kunhegyes elismerést.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Általában olyan személyek kapják a Kunhegyes Kultúrájáért Alapítvány díját, akik magas színvonalon képviselik a várost és értékteremtő munkát végeznek.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából minden évben január 22-én talál gazdára a rangos elismerés, melyet idén a város szülötte, Bak Anita a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője vehetett át.

– Gyermek kora óta kapcsolódik az irodalomhoz, fiatal kora óta pedig a rádiózáshoz, és nem utolsó sorban Kunhegyes kulturális életéhez – hangzott el a méltatásban. A díjat Komáromi László, az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át a fiatal rádiósnak, aki több országos és nemzetközi szakmai elismerés birtokosa.

– Kunhegyesinek születtem, József Attila utcai lakosnak. Szívemben hordozom annak az utcának a közösségét, köszönöm nekik, hogy felneveltek – fogalmazott a tizennégy éves koráig Kunhegyesen élő díjazott. Bár lassan elmondható, hogy többet élt Budapesten, mint szülővárosában, az élő kapcsolat mégis megmaradt.

A kultúra napi ünnepség keretében nyílt meg Harminc év a népművészet szolgálatában címmel Czupp Pál fafaragó népi iparművész kiállítása, melyet S. Kovács Ilona etnográfus ajánlott a jelenlévők figyelmébe. Ünnepi köszöntőt mondott Víg Márta helytörténeti kutató, majd a Búzavirág Népdalkör és Citerazenekar műsorát láthatták, hallhatták. Az ünnepség az ilyenkor megszokott módon, könyvjutalmak átadásával, pohárköszöntővel és állófogadással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában