JÁSZBERÉNY

2018.02.07. 10:30

Befejeződött a berényi suli negyedmilliárdos fejlesztése

Befejeződött az Egri Főegyházmegye által üzemeltetett Katolikus Általános Iskola és Középiskola Liska József középiskola épületegyüttesének energetikai fejlesztése..

Banka Csaba

Az iskola diákjai műsorral kedveskedtek a hivatalos átadón megjelentek számára

Fotó: Banka Csaba

A 250 millió forintos költséggel megvalósított beruházás eredményeként az iskola, valamint a kollégium épületeinek energetikai korszerűsítése valósult meg.

Az épületek városi tulajdonban vannak, amelyek vagyonkezelői feladataival bízták meg az iskolát fenntartó Egri Főegyházmegyét. A beruházással pedig szerették volna csökkenteni az épület károsanyag-kibocsátását, az üzemeltetési és fenntartási költségeket.

Múlt szerdán délelőtt, a felújított épületegyüttes átadásakor Pócs János országgyűlési képviselő kiemelte, a fejlesztés legfőbb értéke az, amit nem kell majd kifizetni. Jelesül, hogy várhatóan jóval kevesebb költséget emészt fel az iskola fűtése, ezt az összeget pedig más célokra használhatja fel az intézmény.

A város részéről Szatmári Antalné alpolgármester megjegyezte, eddig is komoly összegekkel támogatta az egyházi iskolák működtetés a város, az együttműködést a továbbiakban is szeretnék fenntartani.

Az iskola diákjai műsorral kedveskedtek a hivatalos átadón megjelentek számára
Fotós: Banka Csaba

Az iskola igazgatója, Szabó Zoltán elmondta, óriási fejlődést jelent a befektetett összeg az intézmény számára, amelyért a fenntartónak, munkatársainak, a városnak, illetve a beruházás kivitelezésén dolgozóknak egyaránt köszönetet mondott az ünnepségen.

A program keretében utólagos hőszigetelést, teljes nyílászárócserét, a fűtési rendszerek korszerűsítését, napelemes rendszer telepítését valósították meg az elmúlt hónapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában