tiszaörs

2018.12.19. 09:25

Beindult a sajtüzem, készülnek a finomságok

A közelmúltban elindult a gyártás, már javában folyik a munka a tiszaörsi sajtüzemben. Novemberben adták át a kis gyártóegységet a Mónus Illés úton.

Ujvári László

Az ezerháromszáz lelkes falu üzemében jelenleg öt helybeli dolgozhat

Fotó: Ujvári László

Legutóbb arról számoltunk be hírportálunkon, hogy már a próbagyártás folyik. Azóta újabb sikert, nagy eredményt könyvelhet el a község. Hosszú előkészítő munka után célba ért a térségi jelentőségű beruházás. Jelenleg öten dolgoznak a sajtüzemben, négyen a termelésben foglalatoskodnak, a sofőr pedig az áruszállítást végzi.

– Az alkalmazottak főállásban, piaci alapon dolgoznak. A sajtüzem jelenleg közvetlenül az önkormányzat fenntartásában működik – vázolta Bodonné Gyöngy Erika polgármester.

Harminchétmillió forint állt rendelkezésre a sajtüzem elindítására és biztonságos működtetésére. Az összeg jelentős részét a kiszámítható működés megteremtésére és a piaci jelenlét erősítésére fordították.

Az ezerháromszáz lelkes falu üzemében jelenleg öt helybeli dolgozhat
Fotó: Ujvári László

Idén – egy sikeres pályázatnak köszönhetően – pluszforráshoz jutottak. Olyan gépsort és eszközöket vásároltak, melyek gyorsítják a munkafolyamatokat. Az értékesítés elősegítéséhez pedig hűtőkocsit szereztek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában