életmentés

2019.02.09. 17:30

Defibrillátort kaptak a szolnoki tűzoltók

Életmentő készüléket, defibrillátort kapott a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság – mondta el hírportáluknak Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Czakó Nóra

A készüléket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség adományozta a katasztrófavédelem megyei igazgatóságának. A defibrillátort tegnap Matuska Zoltán ezredes, megyei igazgató vette át Tatár Pál nyugállományú polgári védelmi alezredestől, a szövetség elnökétől.

Az eseményen közösen fogalmazták meg a célt, hogy lehetőségeikhez mérten további parancsnokságok számára is beszereznek ilyen életmentő készüléket. A most átadott eszköz használatára pedig mindhárom szolgálati csoport állományát felkészítik.

A defibrillátor mindenben megfelel a mai kor követelményeinek, ráadásul beépített hangszórója révén utasításokkal látja el a kezelőjét, hogyan használja a berendezést. Figyeli a beteg életfunkcióit, és ha az értékek alapján úgy ítéli meg, hogy használata káros hatással lenne az érintett szervezetére, akkor nem lép működésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában