RÁKÓCZIFALVA

2019.06.09. 17:00

Életvezetési és válságkezelési útmutatást adott Egedi Ilona

Életválságok megélése és túlélése címmel tartott előadást a napokban Egedi Ilona, több évtizedes tapasztalattal rendelkező mentálhigiénés szakember a Varsány Közösségi Házban.

Kovács Berta

A program résztvevői a legkülönfélébb korú érdeklődőkből tevődtek össze, hiszen e témában minden korosztály érintett. Az egyes életszakaszoknak megvannak az adott kihívásai, krízisei, melyekre tudatosan fel lehet készülni.

Ezért is fontos, hogy megismerjék az emberek a különböző fejlődési szakaszokban jelentkező pszichikai konfliktusokat és azokat a megoldási módszereket, melyek segítségével e helyzetek minél könnyebben átvészelhetők.

A legelső válság maga a születés, majd a felnőtté válás időszaka, de a későbbi életszakaszokba való átmenetnek is megvannak a maga konfliktusai. Legismertebb talán a negyvenöt-ötven éveseket érintő életközépi válság, mikor az ember átgondolni kényszerül, mit sikerül terveiből megvalósítani.

Az ingyenes falvai rendezvényen Egedi Ilona interaktív előadása hiánypótló jelleggel juttatta életvezetésük kialakításában jól hasznosítható ismeretekhez a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában