AUTÓMENTES NAP

2017.09.22. 10:05

Meleg kávé és péksüti várta a bringásokat az autómentes napon – VIDEÓ, GALÉRIA

Frissítő gyümölcslével, meleg kávéval, péksüteménnyel és zenével várta a szolnoki önkormányzat azokat a kerékpárosokat a Kossuth téren. A munkába, iskolába kerékpárral indulókat így jutalmazták az autómentes nap alkalmából.

Fejér Andor alpolgármester szerdán az erről a témáról tartott sajtótájékoztatón elmondta, az autómentes nap az európai mobilitási hét része, melynek célja a környezetbarát fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

A programsorozat az autózás helyett a közösségi közlekedés használata, a kerékpározás és a gyaloglás mellett érvel. Idei témája is a tiszta, közösségi intelligens közlekedési mód hangsúlyozása.

Elhangzott, mennyire fontos a fiatalabb korosztály bevonása is a programba.

Ehhez kedves motivációt nyújtott az önkormányzat: minden gyermek, aki bicajjal érkezett a Kossuth térre, meglepetés bringás ajándékot kapott.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan, idén is ingyen utazhat a megyeszékhely helyi autóbuszjáratain pénteken az, aki bemutatja autója forgalmi engedélyét a buszsofőrnek.

Természetesen a Szolnoki Rendőrkapitányság is csatlakozott a rendezvényhez. Ugyanezen időpontban és helyszínen „BikeSafe” kerékpár-regisztrációt biztosítottak az érdeklődők számára.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!