SZOLNOK

2018.09.04. 13:57

Költözni készül a Szigligeti Színház

Évadnyitó ülését tartotta a Szigligeti Színház. A soron következő feladatok, a színházfelújítás és a legfontosabb változások is szóba kerültek. Mindezekről, és a társulat munkájáról Balázs Péter igazgató tájékoztatott.

Hartai Gergely

A színészek jó hangulatban érkeztek az évadnyitó társulati ülésre

Fotó: Mészáros János

– Nemrégiben a legjobb rendezés díját Radó Denise, a legjobb férfi szereplőnek járó elismerést pedig Barabás Botond érdemelte ki… – kezdte nyitógondolatai közt Balázs Péter. A színházigazgató azt is kiemelte, az elmúlt hónapokban bizony bőven volt feladata a szolnoki társulatnak.

– A nyáron elkezdtük a felkészülést a felújításra. Így a selejtezési munkákat is. Ennek során pedig öt tonnányi papírt „mozgattak meg” a színház munkatársai. Az idei évadban pedig új gépkocsivezető érkezett hozzánk, és hamarosan új hangosítót is köszönthetünk sorainkban – folytatta.

A küszöbön álló felújításról elmondta, a kormány mintegy 248 millió forinttal járul hozzá a színház rendbetételéhez. A munkálatok teljes összegéről megtudtuk, a legutóbbi egyeztetések szerint több mint négymilliárd forintból újulna meg a patinás épület.

– A beruházás idejére már elkészültek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba történő átköltözéshez szükséges tervek. Ahogyan a nézők átültetésének tervei is. Ennek ellenére még a színházban kezdődik meg az évad… – emelte ki Balázs Péter.

Az igazgató arról is tájékoztatott, szeptember huszonnyolcadikán a nagyszínpadon A vöröslámpás ház című zenés vígjáték nyitja az előadások sorát. Ezt követi a Jövőre veled ugyanitt című romantikus vígjáték, és A Dzsungel könyve című musical.

A színészek jó hangulatban érkeztek az évadnyitó társulati ülésre
Fotó: Mészáros János

Emellett pedig a Nyolc nő című krimit, az Arzén és levendula című bűnügyi bohózatot, valamint a Charley nénje című zenés vígjátékot láthatja a nagyérdemű.

A változatos darabok mellett azonban hamarosan más események is szerepet kapnak. – Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az október huszonharmadikai megemlékezés is nálunk lesz – jelentette be a teátrumvezető. Hozzáfűzte, szeretnék, ha az eseményen a fiatal korosztály tagjai szólalnának meg, s nem elsősorban az idősebbek visszaemlékezéseit idézné fel az ünnep.

Szabó István alpolgármester az évadnyitón arról beszélt, nagy kihívás Szolnoknak a színház rendbehozatala. Mint mondta, a színházi fejlesztések pénzügyi tervezésén immár egy éve dolgozik az önkormányzat.

A nézőtéren most a színészek foglaltak helyet
Fotó: Mészáros János

Más beruházásra is figyel a város

Szabó István alpolgármester kiemelte, a négy és fél milliárdos színházfejlesztés mellett nemrégiben egy régóta aktuális beruházás is napirendre került. – Ugyancsak nagy befektetés a helyi citromsavgyár, mely mintegy hatvanmilliárd forintot ölel fel.

– Jelenleg úgy tűnik, szeptember közepére a létesítéshez szükséges kínai állami garanciát is sikerül megszereznünk. Ez az, amin már évek óta dolgozunk… – emlékeztetett Szabó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában