támogatás

2020.04.04. 11:30

Felfedezik a Jászság-Hajta madárvilágát

A Jászberényi Könyvtárért Alapítvány közösségi programja megvalósításához nemrégiben megnyerte egy alapítvány támogatását a Helyi Érték Program második fordulójában.

Illés Anita

Az alapítvány „Láthatatlan terek a Jászberényi Városi Könyvtárban” című projektje keretében, a könyvtárban működő Jászsági Népmeseponton olyan virtuális teret hoz létre, ahol természet- és környezetismeret-órákat is tarthatnak. Ez lehetőséget ad a 6–18 éves gyerekeknek és fiataloknak arra, hogy ott önállóan vagy csoportoson felfedezzék a Jászság-Hajta csodás madárvilágát. Az ötlet megvalósításába a jászberényi Sasközpont és a Logischool is bekapcsolódik.

A Sasközpont adja ugyanis a természetvédelmi tudást, a Logischool pedig az informatikai-programozási hátteret. A támogatásból a könyvtár Csillagdájában digitális csillagos eget is szeretnének kialakítani. Az ismeretterjesztő projekt a modern technika eszközeinek használatával a gyerekek és a fiatalok, valamint minden könyvtárba látogató ismereteinek, tudásának bővítését szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában