Rákóczifalva

2020.01.21. 11:30

Felidézték az elmúlt év eseményeit az Örök Ifjak Csoport tagjai

Az alig pár éve alakult Örök Ifjak Csoport az egyik legaktívabb klub Rákóczifalván.

Kovács Berta

A Varsány Közösségi Házban tartotta idei első találkozóját az Örök Ifjak Csoport

Forrás: Beküldött fotó

Népi hagyományok felelevenítésével próbálják aktivizálni a kisváros apraját és nagyját. Bázisintézményük a Varsány Közösségi Ház, ahol kéthetente tartják foglalkozásukat. Kezdetben csak a maguk örömére készítettek csigatésztát, ma már a helyi általános iskolában is tartanak foglalkozásokat. A közösségi házzal közös pályázatnak köszönhetően számos csigasodró fát tudtak vásárolni, így minden érdeklődő ki tudja próbálni a „csigacsinálást”.

A Varsány Közösségi Házban tartotta idei első találkozóját az Örök Ifjak Csoport
Fotó: Beküldött fotó

Évnyitó találkozójukat a közösségi házban tartották a napokban. Az összejövetelen Mondi Béláné klubvezető összefoglalta az elmúlt év történéseit, sikereit. Sok tagjuk részt vett közösségfejlesztő és önismereti tréningeken, inspirálódtak dr. Gecse Annabella néprajzkutató előadásaiból. Több nyári táborban gyermekprogramokat, felnőtteknek pedig buszos koncert- és színházlátogatást szerveztek. Pályázati forrásból vásárolt aszalóval készítettek aszalt gyümölcsöket, melyekkel a Mindenki karácsonya résztvevőit kínálták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában