koronavírus

2020.02.27. 11:30

Felkészíti dolgozóit a kialakult helyzetre a szolnoki cég

A hírek szerint egy Olaszországból hazatérő kamionsofőrt helyeztek karanténba a budapesti Szent László Kórházban koronavírus-gyanú miatt.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A megye egyik legnagyobb szállítmányozó vállalata, a BI-KA Logisztika Kft. is folyamatosan szállít Európa különböző országaiba, köztük Olaszországba, ahol hétvégén rendeltek el karantént. Szerdára pedig már tizenkettőre emelkedett a halálos áldozatok száma. A cégtől megtudtuk, szerencsére egy gépjárművezetőjük sem ragadt karanténban.

– Néhány sofőrünk tartózkodik még kint Olaszország területén, akik mind a karantén ideje előtt kezdték meg az útjukat, vagy éppen haza tartanak. Ezeket a sofőröket olyan útvonalon navigáljuk, hogy elkerüljék a lezárt, járvánnyal érintett területeket. A járvány kitörése óta pedig nem küldtünk járatokat Olaszország területére – válaszolta ezzel kapcsolatos kérdésünkre a BI- KA Logisztika Kft. ügyvezetője. Szécsi Gabriella elmondta, a vállalat még nem tapasztalt változást a logisztikai folyamatok terén, az árut eddig zavartalanul eljuttatták a megbízóknak.

– Ám tisztában vagyunk azzal is, hogy rövid idő alatt kialakulhat pánikhelyzet, amelynek megelőzésére és kezelésére mind az irodai munkavállalóink, mind a gépjárművezetőink és más fizikai munkavállalónk számára forgatókönyvet készítünk. Felkészültünk a munkatársak, illetve a munkahely védelmére és a zavartalan üzletmenet biztosítására.

– Ezek kidolgozásával párhuzamosan kockázatelemzéseket végzünk olyan mindennapi, rutinhelyzetekre vonatkozóan, hogy például mit tehetünk, ha egy gépjárművezetőnknek félelmei merülnek fel a fuvarfeladat teljesítésével kapcsolatban, milyen intézkedéseket kell meghoznunk a munkavállalóink biztonságérzetének növelése érdekében – sorolta az ügyvezető.

Mivel gépjárműveik nyomkövetővel vannak ellátva, pontosan tudják, a sofőrök éppen hol tartózkodnak. Ezért, ha bárhol újabb karantént vagy útzárat rendelnek el, meg tudják mondani, hogyan kerüljék el a fertőzött területet és hogy milyen biztonságos útvonalon közlekedjenek. A sofőröket emellett különböző higiéniai tanácsokkal is ellátják a saját és mások egészségének megőrzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában