VÁROSRÉSZ-REHABILITÁCIÓ

2018.05.12. 06:58

Felújítják a szolnoki Kaposvári Gyula hidat, hetekig teljes hídzár lesz

Hídfelújítással kezdődik meg a Mester úti fejlesztési projekt. A Zagyván átívelő Kaposvári Gyula hidat hamarosan fél pályán lezárják.

ÚN

A 2,64 milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés első eleme a Kaposvári híd felújítása.

Fotó: Mészáros János

Várhatóan június közepén megkezdődik a „Mester út és környéke közlekedési hálózatának a munkaerő-mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztése” elnevezésű projekt keretében a Várkonyi tér és a Városmajor út között a Zagyván átívelő Kaposvári Gyula híd felújítása.

Mindennek előzménye, hogy egy 2,64 milliárd forintos beruházás elindításáról döntött a szolnoki közgyűlés 2016 augusztusában. A megyeszékhelynek biztosított európai uniós (TOP) keretből – a Véső úti városrész-rehabilitációs program mellett – a Mester úti fejlesztés valósulhat meg.

A 100 százalékos költséggel támogatott beruházás igen komplex: a pályázatnak köszönhetően átépítik és meghosszabbítják a Dr. Sebestény Gyula utat a Mester útig.

Új körforgalmi csomópont épül a Városmajor út és a Dr. Sebestény út kereszteződésében, illetve, a fejlesztés részeként megújul a Dr. Sebestény úti Zagyva-híd (Kaposvári Gyula híd).

A hídon átvezető kerékpárutat is felújítják.

A fejlesztés részeként a meglévő csapadékvíz-elvezető rendszert ugyancsak felújítják, a területrész lakó-, illetve gazdasági területrésszel bővül, melynek népességmegtartó, valamint munkaerőpiaci mobilitást elősegítő és életminőség-javító hatása várható.

A fejlesztéssel érintett helyeken a buszmegállókat felújítják, illetve újakat helyeznek ki. A Városmajor úttól a Mester útig a közvilágítási hálózatot is kiépítik.

A kerékpár­út a végcsomópontban csatlakozik a Millér-főcsatorna felé tervezett kerékpárúthoz.

A 2,64 milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés első eleme a Kaposvári híd felújítása. A beruházás keretében a hídpálya teljes aszfalt-, illetve védőbeton burkolata, valamint a pályalemez szigetelésének elbontása után új útpályaszerkezet kialakítása történik meg, továbbá a híd tartozékai, köztük a hídkorlátok is felújításra kerülnek.

A 2,64 milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés első eleme a Kaposvári híd felújítása.
Fotós: Mészáros János

A tervezett munkálatok várhatóan öt hónapot vesznek igénybe. Június közepétől, előreláthatólag július 15-ig félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A tervek szerint a szigetelési munkálatok ideje alatt a felújítás teljes hídzár mellett történik, erre várhatóan július 15. és szeptember 15. között kerül sor. Ezt követően a befejező munkák ideje alatt (kb. 2 hónap) szintén fél pályás forgalomkorlátozás várható a Kaposvári hídon.

A projekt keretében felújítják a Dr. Sebestény Gyula utat és kiépítik a Városmajor úti csomópontban a körforgalmat.

A fejlesztés által kiépítenek egy új, közel két kilométer hosszú útszakaszt, amely biztosítani fogja a Mester úti új építésű körforgalmi csomópont és a Dr. Sebestény Gyula út közötti közlekedést.

A biztonságos kerékpáros közlekedést a már meglévő szakaszokon a kerékpárutak felújítása, míg az új építésű út mellett teljes hosszban kiépítendő új kerék­párút fogja biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában