JÁSZAPÁTI

2018.08.03. 16:19

Fiatalokat marasztaló program indulna a városban

A város önkormányzatának egyik kiemelt célja, hogy olyan környezetet alakítson ki Jászapátin, mely elősegíti a fiatalok városban maradását.

Banka Csaba

Farkas Ferenc polgármester korábban hírportálunknak elmondta, hogy a cél elérése érdekében pályázati támogatást is szeretnének igénybe venni.

Időközben támogatást nyert pályázati elképzelésük, így megkezdhették a program megvalósítását. A feladat, hogy olyan életlehetősége­ket mutassanak be a fiataloknak, melyeket kihasználva, hosszú távon rendezkedhetnek be Jászapátin az érintettek, és remélhetőleg a városban alapítanak családot, ott hozzanak létre egzisztenciát, vállalkozást.

– A konkrét feladatok között szerepel például – tájékoztatta hírportálunkat Farkas Renáta, az önkormányzat munkatársa –, hogy hét városi ingatlant újítunk fel, rendezünk be és adunk használatba azoknak az életkezdő családoknak, akik hajlandók közösségi munkát is vállalni.

Segítik az életpálya-tervezést is, hiszen fiatal felnőttek számára karrier- és életpálya tanácsadást, önismereti, konfliktuskezelési és kommunikációs tréningeket tartanak, életvezetési készségek fejlesztésével, önéletrajz írásával kapcsolatos képzéseket szerveznek, vállalkozásfejlesztési tanácsokat adnak.

Október végéig pedig egy cselekvési tervet is készítenek, amit ezekben a hetekben – egészen a nyár végéig – egy igényfelmérés előz meg. A cselekvési tervet fiatalok és felnőttek részvételével, szakértők közreműködésével hozzák létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában