JÁSZBERÉNY

2019.05.28. 06:50

Fogyatékkal élők próbálhatták ki magukat a munka világában

A Helyet Alapítvány immár harmadik alkalommal csatlakozott a Neked munka, nekem Álom! elnevezésű országos kezdeményezéshez, amely lehetőséget biztosított a fogyatékkal élő emberek és a munkáltatók találkozására, egymás megismerésére. A program elősegíti a fogyatékkal élők befogadását a munkahelyi közösségbe.

Illés Anita

Gáspár-Szanyi Krisztina, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy ezúttal öt fogyatékkal élő próbálhatta ki magát a munka világában Jászberényben. A fiatalok az általuk kiválasztott munkakör feladataival ismerkedhettek meg.

A résztvevők az állatkertben, egy bevásárlóközpontban és kertészetben, valamint egy fodrászatban és a Szent István Körúti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolában kaptak lehetőséget. Testközelből megfigyelhették a választott szakmában dolgozók tevékenységét, sőt ki is próbálhatták magukat.

A munkáltatók megismerhették a hozzájuk látogatók készségeit, a fogyatékosságból adódó körülményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában