tündérszépek 2020

2019.09.24. 17:30

Földvári kozmetikus mondta el, hogyan lehet ragyogó az arcbőr

Javában zajlik a Tündérszépek 2020 verseny jelentkezési időszaka. Az országos próbatétel megyei fordulója előtt fotózásra várjuk a jelentkezőket. Kiss-Zsigri Viktória tiszaföldvári kozmetikus – aki jómaga is részt vett már hasonló megméretésen – néhány tanáccsal segíti a felkészülést. A szépségversenyek előtt egyebek mellett érdemes rendbe hozatni az arcbőrt is.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

– Egy hidratáló kezelés hatására fiatalabb, feszesebb és élénkebb színű lesz a bőr. A problémás területek ugyanis a fotón és a kifutón is vonzzák a szemeket. Az esetleges hibák eltüntetésére jó fedőképességű alapozót használjunk! – tanácsolja megyénk Tündérszépeinek a kozmetikus.

A gyógynövényes- és teafaolajnak gyulladáscsillapító hatása van, tehát a hirtelen megjelent nemkívánatos pattanások gyors kezelésére is használhatóak. A megelőző kezelések után a jeles alkalomra külön figyelemmel kell készülni.

Inkább szolidabb, visszafogottabb smink ajánlatos a versenyekre, hiszen jobban kiemelik a szépség természetes elemeit. A púderszínek közül a világosbarnát és a bézs árnyalatait használjuk. A szemnél a tusvonalat húzzuk ki. A hibák elfedésére alapozót kenünk a bőrre, ha szükséges. Halvány pirosító, szempillaspirál és egyszerűbb, áttetszőbb szájfény használatos.

Kiss-Zsigri Viktória a szolidabb színeket ajánlja.
Fotó: Beküldött fotó

Az arc bőrének folyamatos karbantartása, a szemöldökszedés háromhetente, havonta javasolt. A haj és szemszín, a bőr tónusa valamint az arc vonala határozza meg a sminket. Érdemes szakemberhez fordulni, hiszen a ruha és smink összehangolása elengedhetetlen a kifutón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában