Szolnok

2018.06.02. 12:30

Fuss a Fénybe! – Sport és Családi Napot tartottak Szolnokon

Czibere Évával a rendezvény szervezőjével beszélgettünk, hogy meséljen egy kicsit nekünk a program céljáról és létrejöttéről.

Arcfestés

Forrás: Beküdlött fotó

– Mesélj kérlek nekünk egy kicsit a kezdetekről!

– A Fuss a Fénybe! Sport és Családi Nap elsőnek egy hagyományőrző céllal került megrendezésre, Budapesten 2010-ben. Annyira megtetszett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat elnökének Barna Gergőnek, aki úgy döntött, hogy tovább viszi ezt a rendezvényt Nyíregyházára. – újságolja honlapunk Éva.

– Az egyesület egy 17 éve működő, regionális szervezet, amely Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon is megrendezi a Fuss a Fényben, Sport és Családi Napját.

Szolnokon már 4. alkalommal került megrendezésre.

– Mi a rendezvény célja? Sokan látogatnak ki?

– Ez egy integrált családi nap, ennek a legfontosabb célkitűzése az lenne, hogy az ép és fogyatékkal élő emberek találkozhassanak, közösen sportolhassanak, társasjátékozhassanak és jól érezzék magukat.

Miközben Évivel beszélgettünk az arca végig vidám volt, tisztán látszott rajta, hogy igazán szereti a munkáját.

Arcfestés
Fotó: Beküldött fotó

– Vannak arcfestészeti, kézműves foglalkozásaink is, emellett népi játszóház is megtalálható. Illetve civil és szociális intézmények is sűrűn látogatnak ki rendezvényeinkre. Így igen könnyen kialakul egy családias hangulat. A létszám igen változó, de minden évben megvan a saját kis szépsége.

– Mi várható a jövőre nézve?

– Természetesen jövőre is tervezzük a megrendezését, ugyanígy a belvárosban szeretnénk megtartani, mert tapasztalatink szerint, így több látogató jut el hozzánk. Szerencsére az önkormányzat is partner ebben és állnak rendelkezésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában