rákóczifalva

2019.04.17. 10:30

Gyermeklélektant tanulva fejlesztik magukat a szülők

Április első hetében két Gordon-csoport is indult a Varsány Közösségi Házban, számolt be róla Császiné Csáti Réka igazgató. Az érdeklődők egyik 10 fős csoportja hétköznap délelőtt, a másik csoport hétvégén sajátítja el ezt a rendkívül hatékony kommunikációs módszert Egedi Ilona mentálhigiénés szakembertől.

Kovács Berta

A 30 órás tréningen főleg kisgyermekes szülők vesznek részt, köztük több apuka is.

A tréning valamennyi résztvevő számára ingyenes, egy önkormányzati pályázatnak köszönhetően. A Gordon-módszer szemlélete az emberek közti tisztelet és szeretet nyelve, egyszersmind a hatékony, modern együttműködés eszköztára is.

A tréningen támogató légkörben, a gyermeklélektan, a viselkedéstudomány segítségével közelítenek a problémákhoz, „szervizelik” a résztvevők családi életét, és megtanulják azt elérni, hogy gyermekeik bizalommal forduljanak hozzájuk, megosszák problémáikat. A szülők pedig értő módon odafigyeljenek a gyermekre, elsajátítsák a konfliktusok olyan feloldását, amelyben senki sem érzi magát vesztesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában