TÚRKEVE

2017.10.19. 14:45

Gyorsan fejlődnek a technológiai megoldások, ezért a jövő autószerelőit képzik Túrkevén

Az autószerelő szakmában is mutatkozó szakemberhiány megyénk márkaszervizeit is érinti, képzett autószerelőt nehezen találnak a szervizek.

Kisújszállási szakemberek oktatják majd a fiatalokat

Fotó: Mészáros János

Ezen probléma hosszú távú megoldásaként született meg az a gondolat, hogy a kisújszállási Ford márkaképviselet vezetője, Sándor Ferenc elindítsa az autógyár magyarországi központjával karöltve azt a karrierprogramot, melyet a szakképző iskolákban tanuló fiatalok már a tanulmányaik alatt elkezdhetnek.

A program segítséget nyújt abban, hogy a szerelőtanoncok hasznos tudásanyaggal gazdagodjanak és a legmodernebb technológiák elsajátításával fejlesszék képességeiket. A program keretében modulokból felépített szakmai információkat ismernek meg a tanulók, és lehetőség nyílik rá, hogy többek között a kisújszállási márkaszervizben gyakorlati órákon vegyenek részt.

A sikeres záróvizsgák letétele után oklevelet szerezve, olyan tudásra tesznek szert, mellyel kezdő autószerelőként magasabb piaci értéket képviselve, könnyebben tudnak elhelyezkedni a szakmában.

A technológiai megoldások gyorsabban fejlődnek, mint valaha. Különösen igaz ez az autók világára. Komoly kihívás még a szakemberek számára is, hogy naprakészek maradjanak. Ehhez elengedhetetlen a folyamatos képzéseken, oktatásokon való részvétel még a rutinos autószerelők számára is.

Kisújszállási szakemberek oktatják majd a fiatalokat

A program a túrkevei Ványai Ambrus Szakközépiskolában indult, ahol elsőként Ágó Béla, a műszaki osztály vezetője tartott prezentációt, s bemutatót. Ezután a magyarországi Ford-központ által felajánlott szemléltető eszközt adott át Asztalos Csilla igazgatónőnek.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!