beruházás

2020.02.19. 07:00

Hamarosan elkészül a Móra park Szolnokon

Az enyhe időjárásnak köszönhetően a vártnál hamarabb kezdtek neki a munkálatoknak a Móra parkban.

P. Pusztai Nóra

Folyamatosan dolgoznak a helyszínen

Fotó: Mészáros János

A tavaly elindult beruházás kapcsán kutyajátszóteret alakítottak ki, felújították a foci- és lábteniszpályát, megszépültek a zöldterületek, fákat ültettek és padokat helyeztek ki. Hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály alpolgármester.

A városvezető kiemelte, hogy az Ady Endre úttól a Várkonyi térig egységes rendszerben újul meg a városrész. A hatvanötmillió forintos beruházás során az összes járda térkőburkolatot kap, és öntözőrendszert építenek ki, mellyel a fű minősége is javul majd. A játszóteret a közeljövőben korszerűsítik.

Folyamatosan dolgoznak a helyszínen
Fotó: Mészáros János

– Vegyes megítélés övezi a kialakított kutyajátszóteret, melynek létjogosultságát és elhelyezkedését is megvizsgáljuk – fűzte hozzá Györfi Mihály alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, aki reméli, hogy mire néhány hónap múlva elkészül a felújítás, addigra az egykori CBA épületének helyzete is rendeződik, és újra megnyithatja kapuit egy élelmiszerbolt.

Lits László, a munkálatokat végző Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az utóbbi időben problémaként merült fel a lakók biztonságérzete. A javulás érdekében a közvilágítást részben kicserélték és a biztonságikamera-rendszert is folyamatosan bővítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában