BALESET-MEGELŐZÉS

2017.10.17. 18:29

Hatvan év felettiek biztonságos közlekedéséről tartott előadást a rendőrség (videó)

Közel száz fő részvételével zárult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság „Mutasson példát unokáinak!” elnevezésű projektje.

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság új kampányával a 60 év feletti közlekedőket célozta meg – írja a police.hu.

A szervezők a projekt záróprogramját mintegy 100 fő részvételével 2017. október 17-én Szolnokon rendezték meg. A rendezvényt Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg.

Az érdeklődők előbb a megyei közlekedésrendészeti szakterület kiemelt fővizsgálójától, Kocsis Krisztián rendőr századostól hallhattak a közúti balesetekről, azok bekövetkezésének és elkerülésének lehetőségeiről, a „veszélyes” járművekről.

Ezután Kardos József, az Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje tartott előadást az „Idősebb korúak közlekedési baleseteinek tapasztalatai” címmel, amelyet Bana Béla, az INDEX Autósiskola oktatójának elméleti tudást felfrissítő előadása követett.

A program a gyakorlati tapasztalatszerzéssel folytatódott. Ezen a napon hét járművezető tehette próbára tudását – egy oktató irányításával – a közúti forgalomban.

A tapasztalatokat egyénre szabottan megbeszélték és a vezetéstechnikai fogásokat közösen gyakorolták. A további negyvenhárom járművezető a későbbiekben, előre egyeztetett időpontban hajtja végre a gyakorlati programot.

Borítókép: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!