Galériával

2019.12.17. 07:00

Hazánkban a Tisza-tavon a legjobb a csuka- és harcsafogás

Hagyományos évértékelő ünnepséggel zárta az évet Füreden a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. A halgazdálkodási társaság munkatársai az örvényi Hotel Hableány vigadójában összegezték az elmúlt esztendőt.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Hegedűs Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Beszámolójában történeti kitekintést téve, a 2010-es megalakulástól kezdve vázolta az elért eredményeket. Kiemelte: az elmúlt évek tapasztalata szerint, a Tisza-tó hazánk legjobb csukafogó helye, emellett Magyarország legjobb harcsás vize.

– Egy év alatt körülbelül annyi harcsát fogunk a Tisza-tó vizein, mint a Balatonon, a Fertő és Velencei tavakon összesen – vázolta Hegedűs Gábor.

Kitért arra, hogy pontos adatokkal rendelkeznek a horgászok számát illetően. A tározó több pontján folyamatosan mérnek, pontos statisztikát vezetnek. Évente közel százezer horgásznapot regisztrálnak. A nyár és a késő ősz, az úgynevezett ragadozó szezon a legforgalmasabb a horgászok számát tekintve. Az október-november időszak forgalma vetekszik a nyári hónapokéval.

A halgazdálkodás 2019-es eredményeiről Papp Gábor, a társaság ökológusa, a halőrzési munkáról pedig Zimány Ferenc számolt be. Juhász Máté, a program koordinátora ismertette a Tiszai Pecasuli elmúlt esztendőjét. Elmondta, hogy 2020-tól változások lesznek a programban, többnyire a Tisza-tó környékére fognak összpontosítani.

Az ilyenkor hagyományos elismerések átadása előtt Dr. Fazekas Sándor, országgyűlési képviselő gratulált a társaság kiegyensúlyozott és eredményes működéséhez. Mint fogalmazott, magas színvonalú szakmai munka zajlik Tiszafüreden, mely mind az ott élők, mind az odalátogatók megelégedésére szolgál.

Az előadások között egy-egy rövid részletet tekinthettek meg a résztvevők Szendőfi Balázs: A Szőke tó – A Tisza-tó hat évszaka című filmjéből. Ezt követően három elismerés átadása következett. Farkas László lett Az Év Tisza-tavi Sporthorgásza, míg Dr. Harka Ákos, a Magyar Haltani Társaság elnöke életmű díjat vehetett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában