Hallgassa élőben!
2019. 10. 08. 13:10 | [email protected]
Kakaós csiga, lecsós hasé, pogácsák és számomra a nagy kedvenc: a túrós batyu. Sokaknak ezek csak egyszerű péksütemények.

A gluténérzékenyek számára igazi veszélyforrások, ha nem megfelelő helyen szerzik be őket.

Napjainkban egyre többen ismerik fel, hogy különleges táplálkozási igényeknek megfelelően kell étkezniük. A népszerű trendek mellett az orvostudomány is sokat fejlődött az elmúlt húsz-huszonöt évben. Ezzel együtt természetesen a glutén-, valamint laktózmentes és egyéb hasonló élelmiszerek palettája is bővült.

Sok-sok évvel ezelőtt nemhogy a kis üzletekben, de még a nagy áruházakban sem lehetett kapni ilyen típusú alapanyagokat. Gyermekkorom álmainak vágya, a puha tejes kifli tehát váratott magára. Bár a szüleim minden tőlük telhetőt megtettek, hogy ne érezzem semminek hiányát gluténérzékenyként, azért mégis akadtak, melyek elkészítéséhez nem voltak adottak a feltételek.

Azért feltaláltuk magunkat, egyebek mellett például húsdaráló segítségével sütöttünk ropit. Szerencsére a számtalan változás hatására mára már a megyeszékhelyünkön is beszerezhető néhány az említett különlegességek közül. A nemrégiben nyitott pékségről hírportálunkon is olvashatnak.

A szám is tátva maradt, amikor először léptem az üzletbe. A hőn áhított puha kifli mellett szinte bármilyen péksüteményt megkívánhat a szemem, a vásárlásomnak csak a pénztárcám szabhat határt…

Hozzászólások