Hallgassa élőben!
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Mindenszentek és halottak napja: mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

Megerősített szolgálat, menetrendváltozás, temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom, sírjelek, sírhelyek, további parkolási terület biztosítása.

November elsején mindenszentek, másnap pedig halottak napját ünnepeljük. A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség az idei évben is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában – olvasható az info.szolnok.hu-n.

A temetőben éjjel-nappal jelen vannak, hogy megelőzzék a temetői lopásokat, rongálásokat.

A közös járőrszolgálat főként a temetőkben és azok környékén lesz, de a nagyobb közlekedési csomópontokon és a parkolók környékén is segítik a közlekedést. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy ne hagyjanak táskát, értéket, okmányokat az utastérben és óvakodjanak a zsebtolvajoktól, mivel az alkalmi tolvajok jellemzően őrizetlenül hagyott vagyontárgyakat tulajdonítanak el.

Változik a buszok közlekedése

Ezekben a napokban módosul a megyeszékhely autóbusz-közlekedésének menetrendje. A buszok az október 22-tól november 01-ig tartó időszakban tanszüneti menetrendnek megfelelően közlekednek. A megnövekedett utasforgalomra tekintettel a városban temetői céljáratok közlekednek ezeken a napokon. A buszok a Széchenyi és a Szandaszőlős városrészből indulnak a temetőhöz.

A Széchenyi városrészt érintő időpontok és útvonal:

  • A Széchenyi városrészből a következő időpontokban indulnak a járatok: 9:20, 10:40, 13:20, 14:40, 16:00 és 17:20. A buszok útvonala a következő: Hild Viktor utca – Pozsonyi út – Szántó körút – Mátyás Király út – Bajcsy-Zsilinszky út – Temető.
  • A temetőtől (iskolától) vissza a Széchenyi városrészbe a következő időpontokban indulnak a járatok: 10:25, 11:45, 14:25, 15:45, 17:05 és 17:45. A buszok útvonala a következő: Temető – Bajcsy-Zsilinszky út – Mátyás király út – Szántó körút – Pozsonyi út – Hild Viktor utca.

A Szandaszőlős városrészt érintő időpontok és útvonal:

  • A Szandaszőlős városrészből a következő időpontokban indulnak a járatok: 10:00, 11:20, 14:00, 15:20 és 16:40 órakor. A Temetőtől (iskolától) vissza: 9:37, 10:57, 13:37, 14:57 és 16:17. A buszok útvonala (hurokjárat): Tóth Árpád út – Lengyel Antal tér – Karinthy út – Szent István Tisza-híd – Tószegi út – Temető – Tószegi út – Szent István Tisza-híd – Vörösmező út – Tóth Árpád út.

Szintén a megnövekedett utasforgalomra tekintettel október 22. és november 1. közti időszakban:

  • Munkanapokon 8:10 – 16.10, szombaton és munkaszüneti napokon pedig 8:10 – 17:00 között menetrend szerint az 1-es járatok a Mártírok út (Reptár) – Tószegi út útvonalon közlekednek. A buszok kihagyják a Dohányfermentáló megállót, vagyis a Temető megálló felé járnak, hasonlóan az 1Y-os járathoz.
  • A temető elérhető még az 1Y-os, 2-es, 2Y-os, 3-as, 13-as, 13Y-os, 20-as, 32-es, 34-es, 34A-s, 34E-s, 34Y-os és a 38-as vonalak járataival is.

Amennyiben szükségessé válik, ezeken a vonalakon rásegítő járatok is indulnak. A járatok a díjszabást tekintve menetrend szerinti járatnak minősülnek, így összvonalas értékű bérlettel vagy menetjeggyel vehetőek igénybe (kedvezmények érvényesek).

Temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom

A temető október 25-től – november 2-ig reggel hét és este nyolc óra között tart nyitva. November 2-tól visszaáll a szokásos nyitvatartási rend.

Módosul a gépkocsiforgalom rendje is a temetőben. Délelőttönként szigorúan indokolt esetben lehet csak behajtani október 25. és október 29. között 7:00 és 10:00 óra között, délutánonként csak mozgássérült kártyával lehet behajtani 15:00 és 20:00 óra között. Október 30-án csak a mozgásukban korlátozottak, vagy őket szállító autók hajthatnak be. Október 31-én és november 1-jén tilos behajtani.

Sírjelek, sírhelyek

A síron található síremlékek, felépítmények balesetmentes állapotának fenntartása a sírjel tulajdonosának (építtetőjének) a felelőssége. Amennyiben valaki balesetveszélyes felépítményt észlel, jelezze a temetőgondnokságon, ahol a sírhelyekkel kapcsolatos információs ügyelet is működik:

  • Október 25. és 29. között: 13:00–16:00 óra.
  • Október 30. és november 1. között: 9:00–13 óra.

A temető munkatársát a +36 30/499 4490 és a +36 30/203 3269 telefonszámon érhetik el.

További parkolási terület biztosítása

A temetők zavartalan megközelítése és a zsúfoltság elkerülése érdekében a megyeszékhely önkormányzata arra kéri a megemlékezőket, hogy lehetőség szerint a közösségi közlekedés eszközeit vegyék igénybe.

A megnövekedett forgalomra tekintettel a Kőrösi útról – a tavalyi évben is igénybe vett – a buszmegállót követő útcsatlakozással feltárt ingatlanon a lakosság számára ideiglenesen kijelölt, ingyenes parkolási lehetőség biztosított október 22. és november 1. között, a temetői nyitva tartás időtartama alatt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb forralt bor

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
Hirdetés
Black Friday a Mandinernél! – Ma 45% kedvezmény előfizetésre
biztató
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
átadás / 12 perce
Kásler Miklós: az egészségesebb életminőséget szolgálja a kerékpárutak építése
A miniszter azt hangoztatta, az új út megnyitásával a Zsámbéki-medencében élő emberek előtt megnyílik a lehetőség arra, hogy egészségesebben éljenek.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ROJKÓ ZOLTÁN életének 53. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felejthetetlen szerettünk búcsúztatója a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában 2021. december 2-án 13.00 órakor lesz. Hamvaitól a Tiszán veszünk végső búcsút. Kérjük részvétüket 1 szál virággal fejezzék ki. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és mérhetetlen gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS SZELECZKI JÁNOSNÉ (született: Kobela Anna) halálának 30. évfordulójára. 30 éve már, hogy megpihent a dolgos szív. Áldás és hála övezi a sírt. Szerető feleség voltál, drága édesanya. Bánatos családodnak most az őrangyala. Szerető férjed és családjaid
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KOLLÁNYI ISTVÁN 77 éves korában, 2021. november 19-én ehunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 3-án 11.00 órakor a Belvárosi Nagytemplomban lesz. Drága emléke szívünkben örökké él. Gyászoló család
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szeretett halottunk IFJ. LAKATOS IMRE temetésén megjelentek, koszorúikkal, virágaikkal, fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. Külön köszönjük az Aquarea Kft. vezetőinek és dolgozóinak a részvételt. Gyászoló felesége, gyermekei, édesanyja, édesapja, testvére
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága Feleségem, szeretett Édesanyám, Nagymami SIPOS JENŐNÉ (Szabó Rozália Rózsa) szolnoki, tiszajenői lakos hosszan tartó, súlyos betegségekkel küzdve 2021. november 6-án, életének 87. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. november 30-án 11.30 órakor a szolnoki Kőrösi úti ravatalozóban lesz, majd hamvait a református temetőben helyezzük örök nyugalomra. Köszönetet mondunk a Hetényi Géza Kórház összevont 2. számú belgyógyászati osztályon Dr. Ritli Tibor főorvos úrnak, az osztály nővéreinek akik mindent megtettek azért, hogy az elhunyt utolsó napjai és percei fájdalmát enyhítsék. Hálásan köszönjük háziorvosunk Dr. Lovász Tibor főorvos úrnak és asszisztensének Andikának több mint 25 éven át nyújtott gyógyításért, önzetlen támogatásért, segítségnyújtásért. Köszönjük a búcsúztatón megjelenő minden résztvevőnek hogy, jelenlétükkel gyászunkban osztoznak, és ezzel fájdalmunkat enyhítik. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS Kosaras Józsefné (született Kun Anna) halálának 21. évfordulója alkalmából. "Telnek a napok, a hetek, a hónapok, hiányzik valaki, aki örökre itt hagyott. Az élet csendesen megy tovább, de fájó emléked elkísér egy életen át." Szerető családja
"Keresheted őt, nem leled hiába, Se itt, se Fokföldön, se Ázsiába, a múltba sem és a gazdag jövőben, akárki megszülethet már, csak ő nem." Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis fájdalommal tudatja, hogy életének 68. évében elhunyt HEGYI LÁSZLÓ Nyá. örnagy az MH 89. Vegyes Szállítórepülő Ezred volt szociális és érdekvédelmi tisztje. Temetésének időpontja 2021. december 13-án (hétfőn) 11.00 órakor lesz a szolnoki Kőrösi úti temetőben katonai tiszteletadással.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy MÁTÉFFY ENDRÉNÉ (Született: Kammerer Mária) a régi 60-as Csemege nyugdíjasa életének 82. évében váratlanul hirtelenséggel elhunyt. Búcsúztatása 2021. december 10-én 10.00 órakor lesz. A szolnoki római katolikus (Kőrösi úti) temető ravatalozójában. "A halálnak éjszakája őt nem adja vissza már, mert sírok jéghazája át nem léphető határ. Legyen sírod a béke, aludd csendes álmodat, tisztelőid kegyelettel állják körül sírodat." (Rossa E.) Gyászolják: családja, barátai
"Csillag lett, mert szívből szeretett, mi úgy szerettük, ahogy csak lehetett. Elment tőlünk, mint a lenyugvó nap, de szívünkben örökké ott marad." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy PÁLINKÁS IMRÉNÉ (született: Tugyi Mária) 2021. november 13-án, életének 86. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. december 10-én 13.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus (Kőrösi úti) temető ravatalozójában. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatóján megjelennek és fájdalmunkban együttéreznek. A gyászoló család
„Csendesen alszik, megpihent végleg, angyalok bölcsője ringatja már, nem jöhet vissza, hiába hívjuk, emléke szívünkben otthont talál…” Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. SASS ZOLTÁN (Kőtelek nyugalmazott főállatorvosa) 2021. november 6-án, életének 84. évében örökre megpihent. Búcsúztatását 2021. november 27-én 11.00 órakor Kőtelken tartjuk a Szent István téren. Kérjük, hogy kegyeletüket egy szál virággal fejezzék ki. Hamvait szűk családi körben helyezzük el. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatón részt vesznek és gyászunkban osztoznak.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARCSIK TIBOR TAMÁS életének 76. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 3-án 13.00 órakor a szolnoki Kőrösi úti temető ravatalozójában lesz. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS "Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit szívünkben hordunk némán, csendesen." DR. KATONA IVÁN érsebész főorvos halálának 7. évfordulóján. Szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PÁLYI FERENCNÉ (született: Lévai Mária Katalin) életének 79. évében örökre megpihent. Búcsúztatása 2021. november 26-án 11.30 órakor lesz a szolnoki Kőrösi úti temetőben. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS ,,Köszönjük, hogy éltél és minket szerettél, nem haltál meg csak álmondni mentél. Szívünkben itt él emléked örökre. Ha látni akarunk felnézünk az égre. A csillagok között utazol tovább, ott várj, ránk, ha időnk lejárt." Szomorú szívvel emlékezünk PALÁGYI FERENC halálának 1. évfordulóján. Szerető családod
EMLÉKEZÉS Soha el nem múló szeretettel és fájdalommal emlékezünk drága gyermekünk KOVÁCS ZSOLT halálának 3. évfordulóján. Köszönjük, hogy éltél és bennünket szerettél, nem hagytál itt minket, csak álmodni mentél. Elhagytad a lakást, amit úgy szerettél, itt hagytál mindent, amiért küzdöttél. Most már nélküled jön el a nyár, az ősz, a tél, a tavasz, de bármilyen szép is, nélküled nem lesz ugyanaz. Bocsáss meg, ha valamit hibáztunk, nem tudtunk megmenteni, pedig próbáltunk. Kérjük az Istent, hogy jól bánjon veled, helyettünk angyalok simogassák fejed. De abban reménykedünk, hogy jó helyre mentél, mert Te a jónál is jobbat érdemeltél. Szeretnénk köszönetet mondani a Szolnoki Barátoknak és mindazoknak, akik sírjára azóta is koszorút, virágot helyzenek, vagy egyéb módon megemlékeznek gyermekünkről. Szerető családja
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy BÁLINT ISTVÁNNÉ HEGYESI JULIANNA könyvtáros, bibliográfus, magyar tanárnő 90 éves korában örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatóját a szolnoki református templomban 2021. december 3-án 14.00 órakor tartjuk. Hamvait a belvárosi katolikus templom urnatemetőjében helyezzük örök nyugalomba. Kérjük, hogy részvétüket egy szál virággal fejezzék ki. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FÖLDI LÁSZLÓ életének 69. évében 2021. november 7-én elhunyt. Búcsúztatása 2021. november 25-én 10.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus (Kőrösi úti) temető nagy ravatalozójában. Kérjük kegyeletüket egy szál virággal fejezzék ki. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik szerették, ismerték, hogy LAKATOS IMRE (1965-2021) 2021. november 8-án, 56. életévében, hosszú kitartó harc után örökre az angyalok közé költözött. Búcsúztatása 2021. november 23-án 14.30 órakor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában lesz. "Kit szeretünk miért hagy itt? Istenem Miért megy el? Hisz ő is csak Tebenned hitt. Mondd akkor mért vitted el?" (Szabó Balázs) A gyászoló család
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szeretett halottunk GYURCSÁNYI KÁROLY temetésén megjelentek koszorúikkal, virágaikkal fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. Szerető felesége, unokái, dédunokái és a gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és tisztelték, hogy HÉJA ISTVÁNNÉ született: Szamák Erzsébet 2021.november 14-én, életének 79. évében örökre megpihent. Búcsúztatása 2021. november 25-én 12.00 órakor a besenyszögi fenti temetőben lesz. Emlékét örökre szívünkben őrizzük. A gyászoló család
Hamarosan / 23 perce
Mesterséges intelligenciával 24 órán belül lehet ingatlant venni
Megbeszélés / 23 perce
A közbiztonsággal kapcsolatosan egyeztettek Szolnokon
Szoljon.hu
Évértékelő / 28 perce
Sikeres évet tudhat maga mögött a Hagyományok Háza Hálózat
nem tudták megmenteni / 47 perce
Koronavírusban elpusztult a bükki szervál
NHL / 51 perce
Ovecskin mesterhármasával nyert a Washington
román kormányalakítás / 51 perce
Orbán Viktor Románia új kormányfőjének: a szomszédok számíthatnak egymásra