Hallgassa élőben!
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Mindenszentek és halottak napja: mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

Megerősített szolgálat, menetrendváltozás, temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom, sírjelek, sírhelyek, további parkolási terület biztosítása.

November elsején mindenszentek, másnap pedig halottak napját ünnepeljük. A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség az idei évben is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában – olvasható az info.szolnok.hu-n.

A temetőben éjjel-nappal jelen vannak, hogy megelőzzék a temetői lopásokat, rongálásokat.

A közös járőrszolgálat főként a temetőkben és azok környékén lesz, de a nagyobb közlekedési csomópontokon és a parkolók környékén is segítik a közlekedést. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy ne hagyjanak táskát, értéket, okmányokat az utastérben és óvakodjanak a zsebtolvajoktól, mivel az alkalmi tolvajok jellemzően őrizetlenül hagyott vagyontárgyakat tulajdonítanak el.

Változik a buszok közlekedése

Ezekben a napokban módosul a megyeszékhely autóbusz-közlekedésének menetrendje. A buszok az október 22-tól november 01-ig tartó időszakban tanszüneti menetrendnek megfelelően közlekednek. A megnövekedett utasforgalomra tekintettel a városban temetői céljáratok közlekednek ezeken a napokon. A buszok a Széchenyi és a Szandaszőlős városrészből indulnak a temetőhöz.

A Széchenyi városrészt érintő időpontok és útvonal:

  • A Széchenyi városrészből a következő időpontokban indulnak a járatok: 9:20, 10:40, 13:20, 14:40, 16:00 és 17:20. A buszok útvonala a következő: Hild Viktor utca – Pozsonyi út – Szántó körút – Mátyás Király út – Bajcsy-Zsilinszky út – Temető.
  • A temetőtől (iskolától) vissza a Széchenyi városrészbe a következő időpontokban indulnak a járatok: 10:25, 11:45, 14:25, 15:45, 17:05 és 17:45. A buszok útvonala a következő: Temető – Bajcsy-Zsilinszky út – Mátyás király út – Szántó körút – Pozsonyi út – Hild Viktor utca.

A Szandaszőlős városrészt érintő időpontok és útvonal:

  • A Szandaszőlős városrészből a következő időpontokban indulnak a járatok: 10:00, 11:20, 14:00, 15:20 és 16:40 órakor. A Temetőtől (iskolától) vissza: 9:37, 10:57, 13:37, 14:57 és 16:17. A buszok útvonala (hurokjárat): Tóth Árpád út – Lengyel Antal tér – Karinthy út – Szent István Tisza-híd – Tószegi út – Temető – Tószegi út – Szent István Tisza-híd – Vörösmező út – Tóth Árpád út.

Szintén a megnövekedett utasforgalomra tekintettel október 22. és november 1. közti időszakban:

  • Munkanapokon 8:10 – 16.10, szombaton és munkaszüneti napokon pedig 8:10 – 17:00 között menetrend szerint az 1-es járatok a Mártírok út (Reptár) – Tószegi út útvonalon közlekednek. A buszok kihagyják a Dohányfermentáló megállót, vagyis a Temető megálló felé járnak, hasonlóan az 1Y-os járathoz.
  • A temető elérhető még az 1Y-os, 2-es, 2Y-os, 3-as, 13-as, 13Y-os, 20-as, 32-es, 34-es, 34A-s, 34E-s, 34Y-os és a 38-as vonalak járataival is.

Amennyiben szükségessé válik, ezeken a vonalakon rásegítő járatok is indulnak. A járatok a díjszabást tekintve menetrend szerinti járatnak minősülnek, így összvonalas értékű bérlettel vagy menetjeggyel vehetőek igénybe (kedvezmények érvényesek).

Temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom

A temető október 25-től – november 2-ig reggel hét és este nyolc óra között tart nyitva. November 2-tól visszaáll a szokásos nyitvatartási rend.

Módosul a gépkocsiforgalom rendje is a temetőben. Délelőttönként szigorúan indokolt esetben lehet csak behajtani október 25. és október 29. között 7:00 és 10:00 óra között, délutánonként csak mozgássérült kártyával lehet behajtani 15:00 és 20:00 óra között. Október 30-án csak a mozgásukban korlátozottak, vagy őket szállító autók hajthatnak be. Október 31-én és november 1-jén tilos behajtani.

Sírjelek, sírhelyek

A síron található síremlékek, felépítmények balesetmentes állapotának fenntartása a sírjel tulajdonosának (építtetőjének) a felelőssége. Amennyiben valaki balesetveszélyes felépítményt észlel, jelezze a temetőgondnokságon, ahol a sírhelyekkel kapcsolatos információs ügyelet is működik:

  • Október 25. és 29. között: 13:00–16:00 óra.
  • Október 30. és november 1. között: 9:00–13 óra.

A temető munkatársát a +36 30/499 4490 és a +36 30/203 3269 telefonszámon érhetik el.

További parkolási terület biztosítása

A temetők zavartalan megközelítése és a zsúfoltság elkerülése érdekében a megyeszékhely önkormányzata arra kéri a megemlékezőket, hogy lehetőség szerint a közösségi közlekedés eszközeit vegyék igénybe.

A megnövekedett forgalomra tekintettel a Kőrösi útról – a tavalyi évben is igénybe vett – a buszmegállót követő útcsatlakozással feltárt ingatlanon a lakosság számára ideiglenesen kijelölt, ingyenes parkolási lehetőség biztosított október 22. és november 1. között, a temetői nyitva tartás időtartama alatt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
hirdetés
Ötletből érték – de kié lesz a haszon?
hirdetés
Cukorbetegen, biztonságban
Nyomoznak
Bosszú robbanthatta ki a végrehajtók botrányát
új szerepben / 26 perce
Tom Holland a legendás táncos, Fred Astaire bőrébe bújik
Az angol színész fogja alakítani Fred Astaire-t a Sony új életrajzi filmjében.
Gyász
EMLÉKEZÉS ERDÉLYI GÁBOR gépészmérnök halálának 12. évfordulóján. ,,Bennünk él arcod, meleg tekinteted, bennünk él mosolyod, végtelen szereteted. Örök az emléked, nem feledjük szavad, minden ami voltál a lelkünkben marad.'' Örökké szerető feleséged és fiad
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy HEGEDŰS LUKÁCS életének 86. évében elhunyt. Temetése 2021. december 9-én, 13.00 órakor lesz a szajoli temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BEKÉNYI ISTVÁNNÉ életének 88. évében örökre megpihent. Búcsúztatója 2021. december 9-én 11.00 órakor lesz a szolnoki Szentlélek templomban, majd utolsó útjára kísérjük a szolnoki református temetőben. A gyászoló család
Szomorúan tudatjuk, hogy PÁSZTI ILONA (a TITÁSZ volt dolgozója) életének 94. évében, 2021. november 18-án elhunyt. Búcsúztatása 2021. december 10-én 12.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus temető ravatozójában. A gyászoló család
"Lelked remélem békére talál, s te már a Mennyekből vigyázol ránk! Soha nem felejtünk, szívünkben szeretünk, s örökkön-örökké rád emlékezünk." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KÓRÓDI FERENC 2021. november 22-én, életének 73. évében örökre megpihent. Búcsúztatója 2021. december 9-én 10.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus (Kőrösi úti) temetőben. A gyászoló család
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy SURÁNYI JÓZSEFNÉ (született: Fodor Márta) életének 74. évében örökre itt hagyott bennünket. Búcsúztatása szűk családi körben történik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy RAGÓ JÓZSEFNÉ életének 81. évében, 2021. november 20-án elhunyt. Búcsúztatása 2021. december 9-én 12.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus (Kőrösi úti) temetőben. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS KARKUS ISTVÁNNÉ (született: Szőke Mária) és KARKUS ISTVÁN életünk egy szeletének rövid történetére, számokkal emlékezve, a boldog és a szomorú évekre. 1966. december 3. - 2015. november 7. A két évszám között 49 boldog év. Ha kegyes lett volna hozzánk a sors, nem szakította volna szét 49 boldog év után, két szeretetben élő ember életét. Ma már 2021. december 3-án 55. házasságban töltött évünket ünnepelnénk. Fájdalmas az élet, de én már ezzel a fájdalommal élek, amíg élek. Ő nélküle nagyon szomorú az életem. Elvettek egy darabot a szívemből. A hat év a szeretetben, boldogságban nem sok idő, de a szomorú magányban egy emberöltő. Engem már amíg élek a szomorúság és a könnyek kísérnek. Milyen jó lett volna együtt leélni boldog életünket. Az élet egy színes álmodás, de egyszer véget ér. A sír lesz a végső állomás, a szív pihenni tér. Karkus István
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy DR. BOROS OTTÓNÉ (született: Muhi Katalin) 2021. november 13-án 91 éves korában elhunyt. Drága halottunkat szűk családi körben helyezzük örök nyugalomba. A gyászoló család Pietas Kft.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy PÉNTEK BÉLÁNÉ (született: Romhány Terézia) életének 85. évében örökre megpihent. Búcsúztatása 2021. december 9-én 13.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak.
Amikor a holnap nélkülem kezdődik és nem látsz többé, ha a nap megleli szemeid könnyekkel telve kérlek ne sírj értem. EMLÉKEZÉS FEKETE TIBOR gépészmérnök halálának 1. évfordulóján. Köszönöm Istennek, hogy éltél, tiszteltél, és szerettél. Drága egyetlen Fiam a mosolyod, arcod, szemed tükrét a nap minden percében örökre a szívemben őrzöm. Szerető anyukád Köszönöm mindazoknak, akik fiam emlékét őrzik. Egy bánatos édesanya
Fájó szívvel emlékezem bátyámra, IMRE ISTVÁNRA aki már 11 éve hogy elment és fiára IFJ. IMRE ISTVÁNRA Pityu aki tragikus körülmények között, közúti balesetben már 2. éve hogy örökre itt hagyott. Annyira hiányzik szerető gondoskodásotok. Nyugodjatok békében. Szeretettel gondolok rátok. Szerető hugod és nevelőanyád Etka
Fájdalommal, megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ASZTALOS JÁNOS imádott férj és rajongásig szeretett apa és nagyapa (Tatika) 2021. november 17-én, életének 77. esztendejében tragikus hirtelenséggel örökre itt hagyott bennünket. A búcsúztatóról később adunk tájékoztatást. Drága emléke örökké szívünkben él. A gyászoló család Pietas Kft.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy MÓDOS ZOLTÁN életének 61. évében váratlanul elhunyt. Búcsúztatóját 2021. december 9-én 14.30 órakor a szolnoki belső református temetőben, a sírjánál tartjuk. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JAKAB JÓZSEF (volt kengyeli lakos) 2021. október 31-én, életének 84. évében örökre megpihent. Búcsúztatása 2021. december 7-én 14.00 órakor lesz a szolnoki Nagytemplomban. Emléke szívünkben örökké él. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PINTÉR ISTVÁNNÉ (született: Bognár Mária) 86 éves korában, 2021. november 22-én elhunyt. Temetése 2021. december 3-án 13.00 órakor lesz a tiszasülyi temetőben. Temetése után mise a templomban. A gyászoló család Elízium Kft.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy SZABÓ IMRÉNÉ (született: Vajon Rozália) életének 87. évében 2021. november 24-én elhalálozott. Temetése 2021. december 6-án 14.30 órakor Szolnokon a Kőrösi úti temetőben lesz. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy CSIDER MIKLÓS volt volán dolgozó 2021. november 13-án, életének 91. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 3-án 10.00 órakor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában lesz. Emléke örökké szívünkben él. A gyászoló család Pietas Kft.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szeretett halottunk HÉJA ISTVÁNNÉ temetésén megjelentek, koszorúikkal, virágaikkal fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatom, hogy LŐKÖS MÁRIA a Dohányfermentáló volt dolgozója életének 94. évében, 2021. november 15-én örökre megpihent. Búcsúztatása 2021. december 7-én 12.00 órakor lesz a szolnoki Kőrösi úti temető kis ravatalozójában. Gyászoló fia
ijesztő hírek / 36 perce
Lélegeztetőgépre került egy magyar olimpiai bajnok
Városháza-gate / 53 perce
Jelentkezett Bajnai Gordon (videó)
figyelemfelhívó akció / 1 órája
A rendőrség Mikulásával is találkozhattak a szolnoki gyerekek
Czakó Nóra
Hungexpo / 1 órája
Hamarosan kezdetét veszi az FCI Európa Kutyakiállítás hazánkban
közúti ellenőrzés / 1 órája
Mikulás meglepetéssel jutalmazták a szabályosan közlekedőket
Hartai Gergely
Itt a zárolt mappa / 1 órája
Végre megoldotta az intim fotók elrejtését a Google