KŐRÖSTETÉTLEN

2020.01.03. 17:30

Heteken belül véget érnek a munkálatok

A helyi művelődési ház és a ravatalozó rendbetétele mellett szabadidőparkjának kiépítésén is dolgozik a kőröstetétleni önkormányzat. Bár ez utóbbi várhatóan egy több évet felölelő kezdeményezés lesz, van, ami már idén is megvalósulhat a tervekből.

Hartai Gergely

Pásztor Imre polgármester nemrégiben lapunknak is megmutatta a művelődési házban zajló fejlesztéseket

Fotó: Hartai Gergely

– Rendkívül fontos volt számunkra, hogy a művelődési házunk vizesblokkjai időben elkészüljenek. Évzáró programunknak, a batyus szilveszternek ugyanis már otthont ad az épület – tájékoztatott még a rendezvény előtt a község polgármestere. Pásztor Imre hozzátette, a helyreállítás alatt álló intézmény további munkálatait – beleértve a klubhelyiséget is – január 31-ig kell befejezniük.

Megtudhattuk tőle, hogy a település más pontjain is változásokkal szembesülhetnek a lakók. A helyi szabadidőpark teljes kiépítése az elkövetkezendő öt évben valósulna meg. Ezen a területen az önkormányzat tervei közt szerepel a meglévő kondipark mellé egy játszótér, egy korszerű sportpálya, egy kerékpáros pihenőhely és egy tó létesítése.

Pásztor Imre polgármester nemrégiben hírportálunknak is megmutatta a művelődési házban zajló fejlesztéseket
Fotó: Hartai Gergely

– Nagyon bízom abban, hogy ezek közül a kerékpáros pihenő már 2020-ban megvalósulhat – folytatta a falu első embere. Majd közölte, a temetőben is munkálatokra számíthatnak a tetétleniek. Itt az év első felében a ravatalozó újul meg.

– Mintegy ötmillió forintból, a Magyar Falu Program keretében tesszük rendbe az épületet, ahol a tetőfelújítás mellett nyílászárócserét és járdaépítést végzünk. Ugyancsak ebben a félévben valósul meg nálunk óvodai eszközbeszerzés. Ahogyan orvosi műszereket is vásárolunk. Így például egy defibrillátort, melyet a polgármesteri hivatalban helyezünk el – magyarázta.

Pásztor Imre ezután a kistelepülés közlekedési helyzetéről számolt be. Megjegyezte, az új esztendőben is kiemelt figyelem hárul a gyorshajtás elleni küzdelemre a falu belterületén. Hamarosan az utak mellé telepítik a korábbi években rendszeresített forgalomlassító „rendőröket”.

– Az útjainknál elhelyezett rendőrbábjaink jelenleg nem szolgálnak. Március 1-jén azonban ismét kitesszük őket. Ekkorra viszont teljesen új felszerelést kapnak. A napfény ugyanis már nagyon kiszívta a mellényüket – fűzte hozzá kellő humorral a polgármester. Miután elmondta, a közelmúltban jól teljesítettek az ál-sebességmérő műszerrel felvértezett műanyagfigurák.

– A visszajelzések szerint kinn létükkor a járművezetők mintegy ötven-hatvan százaléka megy lassabban. Télen, bár nincsenek az utak mentén a „rendőreink”, ilyenkor azt reméljük, a közlekedők eleve lassabban haladnak az útviszonyok miatt – taglalta.

– Ezekben a napokban ugyan még a pihenésé, ám hamarosan megint a munkáé lesz a főszerep. Hatodikán újra kinyit a hivatal, innentől pedig a régi menetrend szerint működünk majd – összegezte mondandóját Pásztor Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában