SZOLNOK

2019.12.09. 11:30

Hőmérsékleti csúcsok dőltek meg a városban

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére idén no­vemberben átlagosan 74,8 milliméter csapadék hullott, ami majdnem duplája a sokéves 11. havi értéknek – tájékoztatott a napokban a Kötivízig.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Mint írják, a 9 Celsius-fokos szolnoki havi átlaghőmérséklet az eddig mért legmelegebb november, ami 4,2 fokkal magasabb az ilyenkor megszokottnál.

A vízügyi igazgatóság arról is beszámolt, hogy a száraz októbert követően, az ősz utolsó hónapjában területi átlagban lehullott 74,8 milliméternyi eső 33,5 milliméterrel haladja meg a sokéves novemberi átlagot. A legtöbb esőt Jászberényben (98,6 milliméter), a legkevesebbet pedig Kunszentmártonban (49,6 milliméter) mérték, míg Szolnokon 69,7 milliméter érte a felszínt.

– A Jászkunság székhelyén 9,0 Celsius-fokos havi átlaghőmérsékletet jegyezhettünk fel, ami 4,2 fokkal magasabb a sokéves november havi átlagnál. Ezzel az értékkel az idei november a legmelegebb 11. hónap az 1946 óta tartó mérések sorában Szolnokon.

Az eddigi csúcsot 2010 novembere tartotta 8,1 fokkal – tudtuk meg. A leghidegebb novemberben 30-án volt, amikor reggel mínusz 3,2 fokig hűlt le a levegő, míg 5-én kora délután 19,3 fokot mutatott a hőmérő higanyszála. A hónap folyamán két fagyos napra is ébredtünk (1-jén és 30-án). A havi napfénytartam pedig 73,6 órát tett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában