Mezőtúr

2019.12.15. 15:30

Horgászvizsgát hozott a túri gyerekeknek a Mikulás

A tavalyi sikereken felbuzdulva, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének Mikulása idén is bizonyítványokkal kedveskedett a nap végén a nebulóknak, egy finom csokoládémikulás kíséretében.

Szabó Lilla Laura

Tavaly a halvédelmi bírságok túlnyomó részét jogosulatlan horgászat miatt szabta ki a hatóság. Illusztrációfotó.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Persze csak a korábbi felkészítő tanfolyam és az aznapi sikeres számonkérés után. A vizsgáztatással kapcsolatos feladatokat Nemes Attila, a szövetség ügyvezető igazgatója, valamint Székely Tibor horgászati referens vállalták magukra.

A mezőtúri Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője, Tar Anikó együttműködésével az iskola biztosította a helyszínt. Az eseményt Metzker Krisztina szervezte, aki a KHESZ Ifi Klubjának az ügyvivője. Tavaly huszonnyolcan, idén huszonhárman tettek sikeres vizsgát. A gyerekek szóban, illetve írásban is számot adtak tudásukról.

A tanfolyamon a horgászat fontos szabályai mellett a különböző halfajokkal is megismerkedtek. A lehetőséget, amely egyébként ingyenes volt, minden helyi általános iskolában meghirdették a tíz és tizennégy éves korú gyermekek körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában