ÚTFELÚJÍTÁS

2018.09.25. 17:30

Huszonöt év után újult meg a Mezőtúr és Túrkeve közötti útszakasz

A Kuncsorba–Túrkeve közötti út egy szakaszának felújítását követően a napokban befejeződtek a Mezőtúr–Túrkeve közötti, 4202. jelű, 12,6 kilométeres út munkálatai is.

Szilvási Zsuzsa

Ünnepélyes keretek között adták át az utat

Fotó: Mészáros János

Amint az átadóünnepségen Boldog István országgyűlési képviselő kifejtette, az idei útfelújítási program több eleme is érintette a térséget. Jövőre pedig a Modern Falu program keretében már bizonyos, hogy a Mesterszállásra vezető, rendkívül rossz állapotú bekötőút és a Kengyel–Martfű közötti út is megújul.

– Ezt a programot 2013-ban indítottuk, s azóta ez az első olyan út, amelyen már a rendszerváltást követően történtek ezt megelőzően munkálatok – tette hozzá Boldog István. – Igaz, itt is huszonöt esztendeje történt az utolsó felújítás.

Ünnepélyes keretek között adták át az utat
Fotó: Mészáros János

Vida Tamás, Túrkeve polgármestere emlékeztetett, hogy nem is oly régen ezért az útért demonstráltak a helybéliek.

– Amikor arról kérdeztek, miért állok városvezetőként a tüntetők mellé, nem tudtam mást mondani, minthogy azért, mert a lakosoknak igazuk van – mondta a polgármester. – Most végre elkészült ez a szakasz, s immár az a dolgunk, hogy óvjuk, vigyázzunk rá.

Amint Vida Tamás hozzátette, a későbbiekben keresik a lehetőségét, hogy az átmenő teherforgalmat valamelyest csökkentsék, így csillapítva a várható nagy terhelést.

A most elkészült beruházásnak köszönhetően tehát teljes mértékben megújult a Mezőtúr–Túrkeve közötti út. A hatszázhetvenhétmillió forintos fejlesztésre százharmincöt nap állt rendelkezésére a kivitelezőnek, új aszfaltréteget és kopóréteget kapott ez a szakasz, a szükséges helyeken cserélték a szalagkorlátot, biztonságos padkát alakítottak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában