Szolnok

2019.10.29. 20:00

Idén is meghosszabbítják a zöldhulladék gyűjtését

Beköszöntött az ősz, így az elmúlt hetekben elkezdtek hullani a falevelek. Mint ahogy a korábbi években, idén is meghosszabbítják Szolnok területén a zöldhulladék gyűjtését, hiszen egyre jobban kitolódik a lombhullás.

Czakó Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– Szolnokon jelenleg három társaság végzi a falevelek eltakarítását – tudtuk meg kedden a Hősök terén Lits Lászlótól, az NHSZ Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatójától az ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón. – A „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. húsz fővel, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. pedig 15 fővel és Goupil G4-es nagy teljesítményű lombszívókkal.

– Az NHSZ Szolnok Zrt. a gépi takarítást végzi, amely a járdákra és a kerékpárutakra vonatkozik. Ez 250 kilométeres szakaszt jelent. Emellett természetesen nagy teljesítményű gépekkel az utak falevélmentesítését is elvégezzük. A déli városrészen, a belvárosban, illetve a Pletykafaluban még egy pluszgyűjtést mindenféleképpen tervezünk idén. Azokon a területeken pedig, ahol nincs rendszeres zöldhulladékgyűjtés, jellemzően a társasházaknál és a lakótelepi részen, mégis van rá igény, telefonon vagy elektronikus elérhetőségeinken jelezzék ezt nekünk, és egy héten belül elszállítjuk a faleveleket. Az összegyűjtött zöldhulladékot később komposztáljuk – mondta Lits László.

A lombgyűjtést végző társaságok azt kérik az ingatlan tulajdonosoktól, hogy szedjék össze egy zsákba a faleveleket, és tegyék ki a ház elé. Örömmel veszik, ha ehhez biológiailag lebomló, vagyis zöld zsákot használnak, de természetesen bármilyen más zsák esetén is elszállítják a zöldhulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában